Username *
Password *
Remember Me

Knjige koje su promijenile povijest enciklopedija je koja obuhvaća povijest pisane riječi i nudi privlačan uvid u više od 80 najcjenjenijih, najrjeđih i najvažnijih knjiga na svijetu, od Svitaka s Mrtvog mora do Dnevnika Ane Frank.

Knjiga obuhvaća iluminirane rukopise, najvažnija tiskana djela i neke od najpoznatijih primjera ilustrirane književnosti, a svako izvanredno napisano poglavlje upoznaje nas s nastankom i ostavštinom svih istaknutih knjiga obrađenih u njemu.

Knjige koje su promijenile povijest jedinstvena je enciklopedija koja obuhvaća povijest pisane riječi, od 3000. godine prije Krista do danas. Poglavlja koja su kronološki poredana prikazuju evoluciju ljudskog znanja i promjene načina na koji su se knjige izrađivale.

KNJIGE KOJE SU PROMIENILE POVIJEST 1200pix

Otkrijte nevjerojatnu moć najutjecajnijih knjiga u povijesti, uključujući Mahabharatu, Shakespeareov prvi Folio, Dnevnik Anne Frank, i Penguinove prve ikad napravljene presvlake.

Svaka knjiga predstavljena je uz fotografiju koja oduzima dah i fascinantne biografije onih koji su ih stvorili. Knjige koje su promijenile povijest okupljaju rječnike, dnevnike, predstave, pjesme, ugovore i vjerske tekstove u zapanjujućoj proslavi neosporne moći knjiga.

Dodatnu vrijednost ovoj prekrasnoj knjizi daje i poglavlje o knjigama koje su promijenile Hrvatsku, koje je napisao akademik Pavao Pavličić.

Hrvatski najproduktivniji pisac Pavao Pavličić izdvojio je sedamnaest domaćih klasika koji su utjecali na razvoj hrvatske kulturne baštine: Misal po zakonu rimskoga dvora, Judita Marka Marulića, Ribarenje i ribarsko prigovaranje Petra Hektorovića, Planine Petra Zoranića, Osman Ivana Gundulića, Machinae novae Fausta Vrančića, Razgovor ugodni naroda slovinskoga Andrije Kačića Miošića, Smrt Smail-age Čengića Ivana Mažuranića, Kratka osnova horvatsko-slavenskoga pravopisana Ljudevita Gaja, Zlatarovo zlato Augusta Šenoe, Naše nebo Otona Kučere, Iverje A. G. Matoša, Grička vještica M. J. Zagorke, Lelek sebra Tina Ujevića, Na rubu pameti Miroslava Krleže, Riječnik stranih riječi Bratoljuba Klaića i Zagrebačka Biblija.

Urednik: Aleksandra Stella Škec
Prijevod: Rudjer Jenny
Broj stranica: 272
Godina izdanja: 2019.
ISBN: 9789531425063
Strani naslov: Books that Changed History
Uvez: Tvrdi
Dimenzije: 25.2x30.1 cm