Username *
Password *
Remember Me

Tihana se vratila iz New Yorka, no putovanje se pretvorilo u dugotrajan, mukotrpan proces… zamolila sam je da izdvoji par savjeta i ona je složila mini vodič od 5 bitnih stavki! Tihanu sam cimnula prije par dana, za temu u 24sata, o Kate Moss kojoj je jučer bio rođendan. Ulovila sam je usred tog kaosa, pa mi je palo na pamet da bi bilo fora napraviti temu o tome… I eto, Tihana je složila sve što je dobro znati ako nešto zapne na aerodromu. Dakle, bila je u New Yorku, kad joj je otkazan let. Poslali su je u aerodromski hotel, nakon naše je prepiske čekala još 7 sati na let za Zurich i onda tamo još 6 sati na let za Zagreb. 

tihana 55

1. Avion se zbog kvara vraća u početnu destinaciju, leta nema! Odluku treba prihvatiti mirno, jer je to vjerojatno mudrije nego zaplivati u Atlantiku. Bila sam sama na velikom aerodromu, avio kompanija nije imala šalter koji stalno radi - a komunikacija telefonom bila je otežana zbog slabijeg poznavanja jezika. Što poduzeti?

2. Smještaj u hotelu blizu aerodroma treba prihvatiti kao olakšanje, iskoristiti udoban krevet nakon početnog šoka - ako treba uz pomoć pilulice za umirenje!

bagg

3. Ako je ikako moguće, nazvati svog travel agenta u Zagrebu (ili drugom gradu krajnje destinacije), jer on vidi što i kako kompanije predlažu za povratak.

4. Otići na šalter kompanije kada započinje prvi check in (kod mene je čekanje trajalo 7 dugih sati) i inzistirati da vam povratak naprave na vašu zadanu destinaciju. Mene su htjeli vratiti u Berlin i ostaviti da se snalazim, ali sam odglumljenim mirom i stavom dobila Zagreb, preko Zuricha.

5. Ne imati strah od ponovnog ulaska u avion (ako treba opet mala umirujuća pilulica), jer nakon toliko putovanja razumijem da su ovakve dramatične situacije ipak iznimka - koju treba odraditi…

tihana 55

Poručuje li mi Svemir da malo pauziram sa samostalnim odlaskom u NYC? Možda, ali o tome ću konkretnije razmišljati krajem godine. I dalje mi je taj grad u srcu. Kako i ne bi… pogledala sam na Brodwayu čak 7 mjuzikla!

tihana 55tihana 55

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location