Username *
Password *
Remember Me

Sedam prijatelja, novogodišnja noć i ukleti samostan - formula je ovo za tulum koji će dugo ostati u pamćenju glavnih aktera, ali i glavna radnja crnohumorne drame kojom će zagrebačko Kazalište Komedija najaviti početak 68. sezone u tek obnovljenom gledalištu. Sve je spremno za svečanu premijeru svjetske uspješnice Michaela Wynnea Tulum u samostanu, koja je na rasporedu u petak, 23. studenog s početkom u 19.30 sati.

 komedija tulum u samostanu

Redateljica ove zanimljive komedije je Aida Bukvić, a pred samu premijeru poručuje kako je uživala u cijelom procesu i radu s glumcima.

- Predstava je idealna za ovaj ansambl zato što je riječ o odličnoj komediji i temi koja mi je i osobno jako zanimljiva. S druge strane, ipak je svojevrstan iskorak u odnosu na Komedijin standardni repertoar. Grupa prijatelja koja se skupi na proslavi Nove Godine i koja se dugo nije vidjela otvara brojne teme poput susreta s prošlošću, propitivanja vlastitog života, svođenja računa i razgovora samih sa sobom. Riječ je o vrlo moćnom komediografskom materijalu - izjavila je Aida Bukvić. - S nekim glumcima radila sam već prije, a s nekima prvi put, no osjećam se kao kod kuće i malo je reći da sam uživala u cijelom stvaralačkom procesu. Dobro smo se povezali i razumjeli te ulazimo u sam finiš s dobrim vjetrom u leđima - dodala je redateljica.

 komedija tulum u samostanu

Uloge tumače Igor Mešin, Ronald Žlabur, Dajana Čuljak, Goran Malus, Sanja Marin i Ivan Čuić, a Vanji Ćirić pripala je jedna od glavnih uloga – Kate, žene koja je ušla u malu krizu srednjih godina.

- Kate preispituje samu sebe, što je sve u životu ostvarila na profesionalnom planu ali i kao žena. Organizira novogodišnji party na koji poziva stare prijatelje u namjeri da to bude lijepa večer no sve ispadne neočekivano te se noć pretvori u raskalašeni tulum. Svi odbacuju svoje ljušture što dovodi do toga da na površinu izviruju neke i ne tako lijepe stvari - kaže Vanja i nastavlja - pronašla sam se u Kate, a čak mi je i Aida rekla da je odmah pomislila na mene kada je pročitala ulogu. Svi mi ponekad u životu nismo dobri prema sebi te zataškavamo svoje probleme - .

 komedija tulum u samostanu

Od prošle je sezone u Kazalištu Komedija i mlada Dajana Čuljak koja ovaj put glumi Lauru. - Bilo je divno raditi na ovoj predstavi. Nisam mogla poželjeti bolju ekipu, a igram lik Laure koja je na sve strane i totalno je luda. Pozivam sve da dođu i pogledaju Tulum u samostanu jer je riječ o odličnom komadu koja je super izbor za otvorenje novog gledališta i sezone u Komediji, a nadam se da ćete biti zadovoljni s našim interpretacijama i adaptacijom - .

 komedija tulum u samostanu

Tulum u samostanu (The Priory) premijerno je izveden u londonskom Royal Court Theatreu 2009., a nakon pohvala kritičara, osvojio je nagradu Olivier za najbolju novu komediju.

Djelo se dotiče tema poput uspjeha, neuspjeha, pritiska vršnjaka i usamljenosti, a u ovoj će se godini moći pogledati 26., 27. i 28. studenog te 14. i 15. prosinca s početkom u 20 sati.

Ulaznice se mogu kupiti putem sustava Ulaznice.hr, na blagajni Oktogon od ponedjeljka do petka od 8 do 17 sati, subotom od 8 do 13 sati te na blagajni Kaptol sat i pol prije početka predstave.

 komedija tulum u samostanu

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location