Username *
Password *
Remember Me

Fjällräven svake godine grupu od trideset sretnika vodi na sam vrh zemaljske kugle, skandinavski Artktik, kako bi doživjeli putovanje života. To je zapravo vožnja psećim saonicama 300 kilometara kroz skandinavsku tundru okruženu besprijekornom polarnom bjelinom.

2 FJRpolar camp4

Sudionici ne trebaju imati prethodno outdoor iskustvo što pruža Fjällrävenu priliku da pokaže cijelom svijetu kako uz adekvatnu opremu, pripremu i potporu baš svatko može uživati u pravoj polarnoj ekspediciji.

2 FJRpolar camp4

Proces prijave koje traje od 15. studenog do 13. prosinca 2018. godine, prošle godine je privukao 4,573 kandidata, stranica je zabilježila više od 3 milijuna pogleda, a ukupno je prikupljeno oko 987 tisuća glasova.

Prijave za Fjällräven Polar počele su danas i otvorene su do 13. prosinca 2018. godine. Prijavljujete se slikom i/ili videom na linku: https://polar.fjallraven.com/apply-for-polar/apply-now/

2 FJRpolar camp4

Putovanje ljudima mijenja život – jedan o njih je onkolog Larry Daugherty s Floride. Još od malih nogu maštao je kako juri psećim saonicama kroz zaleđenu tundru, ali taj san se počeo ostvarivati kada je vidio članak o Fjällräven Polar u časopisu tijekom leta. - Jedina stvar o kojoj sam mogao pričati kada sam se vratio kući bio je taj članak. Iste večeri sam namjestio svoju kameru i snimio svoju prijavu za Polar. Bila je vrlo jednostavna, samo ja i moj san, ništa drugo – izjavio je Larry.

2 FJRpolar camp4

Larry je bio jedan od izbora žirija te godine i samo nekoliko mjeseci poslije upravljao je psećom zapregom od Norveške do Švedske pretvarajući svakim korakom tih fascinantnih pasa svoj dugo sanjani san u stvarnost. Iskustvo Fjällräven Polara nije ga naučilo samo upravljanju saonicama, već i važnim lekcijama preživljavanja.

- Najnevjerojatnija stvar za mene osim upravljanja saonicama bila je naći se iznad Arktičkog kruga. Kao i sama činjenica da sam to iskustvo doživio s jednostavnim i ugodnim ljudima iz cijeloga svijeta. No isto tako, iskustvo Polara navelo me da shvatim da mi nešto u životu nedostaje - Larry Daugherty.

Larryeva obitelj je preuzela rizik. Nakon putovanja je prihvatio posao na Aljasci i preselio se u Eagle River, u blizini Anchoragea. Uspio je posuditi nekoliko pasa od kvalificiranog uzgajivača i odmah počeo trenirati. Sljedeće zime trenutak je stigao. Iditarod Trail Sled Dog Race. 1600 km divljine. Samo Larry i njegovi psi, bez ljudskog društva i bez pomoći!

2 FJRpolar camp4


Kako se prijaviti?
Proći se može na dva načina; jedan putem glasovanja ljudi iz cijelog svijeta koji glasaju za svoje favorite. Drugi je putem žirija: Fjällräven sastavlja svoj Polar tim koji bira svoje omiljene kandidate. Prijave su podijeljene na regije, a iz svake regije prolazi dvije osobe – po jedan izbor žirija i publike.

2 FJRpolar camp4


Savjeti za prijavu
1. Video je puno bolji način za predstaviti sebe žiriju i glasačima, stoga nađite vremena i snimite video umjesto da samo postavite slike.
2. Budite kratki. S gotovo pet tisuća prijava prošle godine Fjällräven ne može sa svakim ići u detalje.
3. Prethodno iskustvo nije potrebno, pa umjesto nabrajanja svih nevjerojatnih putovanja i ekspedicija na kojima ste bili radije ljudima pokažite tko ste.
4. Budite kreativni. Želite ostati ljudima u pamćenju.
5. Dijeljenje je ključ. Najuspješnije kampanje koriste društvene mreže i tradicionalne medije kako bi dosegle što veći broj ljudi.

2 FJRpolar camp4

Ake Nordin utemeljio je Fjällräven 1960. godine, u svom podrumu u gradu Örnsköldsviku u sjevernoj Švedskoj. Danas je ova bezvremenska, funkcionalna i izdržljiva oprema za boravak u prirodi poznata u cijelom svijetu i može se pronaći u više od 30 zemalja.

 2 FJRpolar camp42 FJRpolar camp42 FJRpolar camp42 FJRpolar camp42 FJRpolar camp42 FJRpolar camp42 FJRpolar camp42 FJRpolar camp42 FJRpolar camp42 FJRpolar camp4

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location