Username *
Password *
Remember Me

Slavimo jer imamo razlog – dajte si nagradu nakon uspješno odrađenog dana, zadatka, sastanka... Ovo je samo jedan od načina na koji si možemo priuštiti sretniju svakodnevicu na poslu. Možda ćete si dan obogatiti buketom ili fora šalicom za kavu? Sreća je u sitnicama, to vrijedi i za radnu atmosferu.

Fran Summers Editorial05
Fran Summers // Vogue UK // foto Alasdair McLellan // styling Kate Phelan


1. Dakle, nagrada. Možda idete na kavu za nagradu, možda u shopping ili naprosto skačete od sreće. Bez obzira koji je vaš osobni način, vrijedit će jer je individualan i nužan... Dio osjećaja uspjeha je i nagrada, odnosno proces veselja.


2. Možda treba samo malo podići atmosferu? Dati prostoru boje? Učinit će to buket cvijeća. Naravno, bojanje zidova je vjerojatno preambiciozna misao, jednostavnije je nabaviti crvenu vazu. Ili zeleni okvir za slike. Crvena pojačava puls i podiže energiju, zelena smiruje i totalno je zen.


3. Glazba! Dobre slušalice su must have, jer suradnici možda nemaju isti ukus. Uostalom, to bi bilo ometanje... Dakle, sluške, play lista koja boosta raspoloženje i to je to.

 
4. Meditacija. Vele stručnjaci da je dovoljno sjesti na stolac, zažmiriti na pet minuta i zamisliti se na nekom lijepom mjestu. Probajte žmiriti i biti mirni par minuta! U početku se čini nemoguće jer smo navikli na ometanje, a i sami smo postali nervozni... ali vježbom ćete doći do – savršenstva. I opuštanja. I to je sreća.

 

Fran Summers Editorial05
Sosandar


5. Kad će ta pauza? Evo je – iskoristite je za šetnju. Klopa u ruke i pravac prva klupica. Mir i zelenilo daju osjećaj sreće. I jednostavnosti. Kad smo već kod hrane...


6. Da, postoji i hrana koja podiže raspoloženje! Poznata vam je, svako malo truli i kvari se u frižideru. Povrće, sviježe voće i proteinski obroci daju nam energiju – zaobiđite fast food, ništa sreće nema u toj prezačinjenoj hrani (sačuvat ćemo je za cheat day!) Ili možete na sreći poraditi odmah ujutro.


7. Voda. Da, čaša vode može popraviti raspoloženje jer često zaboravimo piti tijekom dana i nešto nas živcira... a to je samo žeđ.


8. Osmjeh je savršenstvo – net je pun dobrih memea i viceva... idealno za malo nasmijati se tijekom pauze.

Fran Summers Editorial05
Oliver Bonas


9. Fora šalica za kavu idealan je svakodnevni moment veselja. Neka piše neki vic!


10. Biljka na stolu ima šalje niz pozitivnih vibracija – zelena je, smiruje, potiče nas na brigu, jednostavna je i lijepa.


11. Sjetite se vrijednosti koje poštujete na poslu – svaki je rad ponekad naporan, no možemo se prisjetiti kako rad ima plemenitu notu. Svi na neki način, kao članovi određenog tima, pomažemo ekipi na poslu i mijenjamo društvu u cjelini.