Username *
Password *
Remember Me

Tek smo se vratili u akciju, a već pričamo o odmoru! Da, ističe Joey Gonzalez iz Barryjevog Bootcampa, ako se nećemo odmarati, vježbe će imati manji utjecaj na naše tijelo. – Učestalo i planirano vježbanje je jako bitno, no jednako tako važno je svako malo, svakih par dana ili slično, uvesti dane odmora, kako bi se mišići oporavili - .

 

monsoon 955968
Monsoon

 


Dakle, što raditi na dane odmora? Možete se rastezati, neka lagana joga... ili postati couch potato. – Mnogi misle da trebaju vježbati sedam dana u tjednu, no to nije dobro. Svaki rad treba oporavak i odmor, pa tako i vježbanje. Tijekom vježbanja vaše tijelo prolazi kroz promjene, napreže se i proživljava mini stresove. Nakon toga slijedi nužan oporavak, kako bi se sve skupa vratilo u najbolje stanje i kako biste vi dobili snagu za sljedeći put! Osim toga, bez oporavka i dana odmora, vježbe neće ostavljati taj efekt koji bi trebale - . 

- Kada intenzivno ili ekstremno vježbate, tijelo ujedno proizvodi određene hormone koji snižavaju imunitet, poput kortizola i adrenalina. Ovi hormoni povećavaju razinu stresa, krvni tlak i razinu kolesterola. Zato nakon toga tijelu vremena da se vrati u top formu i da ostvari benefite tog vježbanja i rada – istaknuo je Joey.


A sada – napravite si plan, u planu je spas. Svaki dan je prilika za vježbanje, a svaki drugi – za odmor.

 

 monsoon 955968
Monsoon