Username *
Password *
Remember Me

Uskoro kreće drugo izdanje najvećeg hrvatskog planinarskog događaja – Highlander Velebita! – Avantura će trajati od 1. do 5. rujna. Highlander Velebit puno je više od planinarskog događaja, ono je promotor hrvatskih prirodnih ljepota jer će svi neustrašivi gorštaci na trasi dugoj 104 km proći Nacionalne parkove Sjeverni Velebit i Paklenicu koji su poznati po svojim raznovrsnim primjercima flore i faune - ističe Ariana Veočić iz organizacijskog tima. - Prošle godine sudionici su svjedočili najvećem nevremenu na Velebitu u posljednjih 50 godina, no to nije zaustavilo Dražena Dugca i Emira Agića da zahtjevan i na dijelovima nepredvidiv teren osvoje za 55, odnosno 58 sati. Uz njih, prošle je godine zadanu trasu uspješno prešao i prvi četveronožni natjecatelj – Šon, mješanac vižla i labradora, uz vlasnika Bornu Baletića - .

 

 Credit NPSV2

Sama činjenica da je ovogodišnji Highlander Velebit izazvao toliko internacionalno zanimanje potvrđuje i koliko je bitan za razvoj turizma u post-sezoni te pridonosi širenju slike o Hrvatskoj kao zemlji planina i planinarenja. Što sve očekuje ovogodišnjih 100-ak prijavljenih gorštaka iz cijele Europe na avanturi života od Zavižana do Starigrada i koje rekorde će ove godine obarati i postavljati pratite na službenoj Facebook stranici događaja.

 Credit NPSV2Credit NPSV2Credit NPSV2Credit NPSV2Credit NPSV2Credit NPSV2Credit NPSV2Credit NPSV2Credit NPSV2Credit NPSV2