Username *
Password *
Remember Me

Japanski dizajn danas 100 / Japanese Design Today 100 otvara se danas u Tehničkom muzeju, Savska 18. Izložbu organiziraju Veleposlanstvo Japana i Tehnički muzej Nikola Tesla uz podršku Japanske fondacije.
Fokus izložbe je na dizajnu 100 japanskih proizvoda nastalih nakon 2010. godine. Tih stotinu svakodnevnih proizvoda vjerno reflektira život i sklonosti Japanaca iz kojih je proizašao sam dizajn proizvoda. Osim predstavljanja suvremenog japanskog dizajna, cilj ove izložbe je i predstavljanje suvremene japanske kulture.

japdiz0

Izložba Japanski dizajn danas 100 / Japanese Design Today 100 prvi je put organizirana 2004. i obilazi svijet posljednjih deset godina. Ovo je novoorganizirana verzija iste izložbe, koja sadržava 100 najboljih primjera japanskog dizajna s naglaskom na proizvode iz svakodnevice. Kombinira proizvode vrhunskog dizajna posljednjih godina s grupom predmeta modern(ističk)og dizajna od pedesetih do devedesetih godina prošlog stoljeća koji su značajno utjecali na dizajn danas.

Dizajn kućanskih proizvoda djeluje kao zrcalo, odražavajući život japanskog društva i osobne životne stilove pojedinaca. Ti predmeti daju živopisnu sliku nade i snova ljudi koji upotrebljavaju proizvode kao i dizajnera i korporacija koji ih stvaraju. Cilj izložbe je upoznavanje posjetitelja s novijim trendovima i značajkama japanskog dizajna te sa značajkama današnje japanske kulture.

 japdiz0japdiz0japdiz0japdiz0japdiz0japdiz0japdiz0japdiz0japdiz0japdiz0japdiz0japdiz0