Username *
Password *
Remember Me

Odjeća za trčanje, rolanje, outdoor aktivnosti... ima svoje zakone i ne, nije skupa jer traje godinama i stvarno se isplati uložiti u opremu. Koji su materijali najzahvalniji? Pamuk svakako nije, jer se natopi znojem, upozoravaju stručnjaci iz Pro Sporta, a u tom slučaju odjeća postaje mokra i teška, što nam stvarno ne ide u prilog. - Isto tako, nakon dužih treninga, upravo ta mokra i teška odjeća grebe našu kožu te stvara ranice i ogrebotine koje svoje pravo lice pokazuju kod tuširanja nakon trčanja - .

adidasAlphaBOUNCE female2


Što odabrati? - Danas su u trkačkom svijetu od materijala popularni poliester, mikrofibra, polipropilen, poliamid, elastan te razne mješavine materijala. Najbolje je da je odjeća za trčanje u potpunosti od sintetičkih materijala ili od mješavine sintetike i pamuka, kojega bi trebalo biti u mnogo manjem omjeru. Sintetička vlakna dobivena su kemijskim putem iz različitih polimera.

Upijaju manje vode u odnosu na pamučna vlakna, laka su za održavanje, ne trebaju peglanje, ne zadržavaju znoj te su otporna na trošenje i na mikroorganizme. Sintetički materijali dobivaju se sintezom nafte, trajni su i boje su im postojane. Sintetička sportska odjeća se brzo suši, elastična je i ugodna za nošenje. Često može biti i poput druge kože na tijelu jer nam omogućava da nesmetano i nesputano obavljamo sve sportske aktivnosti - objavio je danas Pro sport.

 

 1200 woman running outside 1

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location