Username *
Password *
Remember Me

Čestitamo slavnom mjuziklu JALTA, JALTA koji će se na daskama zagrebačke Komedije održati po 750. put: izvedba ovog četvrtka, 22. veljače. Bit će to prva svečana izvedba bez redatelja Vlade Štefančića, koji je, u svojim obraćanjima ansamblu uvijek govorio: “Čuvajte nam Jaltu!“

 

jalta

 

- Sretan sam što smo dostigli tako fantastičnu brojku, a to je još jedna potvrda da smo Milan Grgić, Vlado Štefančić i ja uspjeli napraviti jedno nesvakidašnje djelo koje je tako sjajno odjeknulo i koje publika i kritika svih generacija prihvaća s velikim entuzijazmom. Moram priznati da sam oduševljen sa svakim ansamblom koji je do sada igrao Jaltu. Originalni ansambl je bio izvanredan i tu moram spomenuti Sandu, našu divu svjetskog glasa. Sadašnja postava je uistinu fascinantna i ne znam koja Nina Filipovna je bolja“, - izjavio je Alfi Kabiljo. - Jalta je uvijek aktualna jer će taj nepisani sukob između velikih sila koji se reflektira na male narode i države uvijek postojati. No, bez obzira na sve, uvijek se trebamo veseliti, nadati se i vjerovati u svjetski mir i dobro. Upravo se ta težnja Milana Grgića i mene reflektirala na pjesmu Neka cijeli ovaj svijet koja je postala neslužbena himna i koja se danas izvodi na raznim svečanostima. Želim Jalti da i dalje tako sjajno plovi u ovim nemirnim svjetskim morima - . 

 

Glumačku postavu kojom će se obilježiti velika obljetnica čine Sandra Bagarić, Đani Stipaničev, Ronald Žlabur, Dražen Čuček, Jasna Palić Picukarić, Dario Došlić, Denis Grabarić i Adam Končić, a orkestrom i zborom Kazališta Komedija će ravnati maestro Veseljko Barešić.

 

jalta