POZOJ 1.međunarodni festival craft piva Zmajske pivovare // više od 60 vrsti iz čitavog svijeta

  Zmajska pivovara najavljuje 1.međunarodni festival craft piva - „Pozoj“, koji će se održati 1. srpnja 2022. Riječ je o novom festivalu u organizaciji Zmajske pivovare i prvom festivalu craft piva degustacijskog tipa u Hrvatskoj. Zamišljen je po uzoru na najpoznatije svjetske festivale (Mikkeller, London Craft Beer Week, Great American beer Festival..), a održat će se pred Zmajskom pivovarom na Jankomiru od 17 do 23 sata.

  Omnipollo izvor Omnipollo FB

  - Želja nam je educirati, širiti svijest i znanje o craft pivarstvu, proširiti craft kulturu i kulturu piva općenito, razmjenjivati iskustva i ideje. Pivo je toliko više od tekućine na koju je navikao prosječni hrvatski konzument i nećemo tako brzo odustati od toga da svoju ljubav i znanje prenesemo i na druge – izjavio je Andrej Čapka, majstor pivar i vlasnik Zmajske pivovare.

  Ovaj ekskluzivni događaj predstavit će najbolje što aktualna svjetska craft scena ima za ponuditi, a većina od 60+ piva na festivalu bit će premijerno točena u Hrvatskoj, a vjerojatno i šire. Festival će okupiti više od 20 nagrađivanih pivovara od kojih su mnoge svjetski trendseteri craft pivarstva.

  Omnipollo2 izvor Omnipollo FB

  - Ovakav koncept pivskog festivala uobičajen je i vrlo popularan u Europi i svijetu, u čaše od 1dL točit će se toliko ili manje (ovisno je li bačva od 20 ili 30 litara), a sa 60ak ponuđenih piva kušati ih sve je zapravo vrlo zahtijevan posao. Jako smo uzbuđeni zbog ovog festivala, dugo ga pripremamo i nadamo se da će njegovu kvalitetu i važnost prepoznati domaća craft i gastro publika - zaključuje Andrej.

  Pozoj će biti jedinstvena prilika da posjetitelji kušaju rijetka, zanimljiva, skupa i inače teško ili nikako dostupna piva i upoznaju svijet craft pivarstva i njegove mogućnosti.

  Uz europske craft velikane poput Pohjale, Omnipolla i Lerviga, iz SAD-a stižu Evil Twin i Adroit Theory pivovare, a lokalnu craft podršku dat će Garden, Nova runda, Pulfer, Maskeron, i naravno Zmajska koja će na Pozoju predstaviti svoje novitete.

  Arpus Brewery Izvor Arpus Facebook

  Pozoj je namijenjen kako profesionalnoj craft publici, tako i svim zaljubljenicima u craft scenu i one koji ju tek počinju istraživati. U Zmajskoj pivovari vjeruju da kvaliteta zaslužuje trud i pozornost i sigurni su u svijetlu budućnost hrvatskog craft pivarstva.

  U cijenu ulaznice uključena je festivalska čaša od 1dL koja se dobije na ulazu, boca vode, a piva se mogu degustirati u neograničenoj količini.

  Osim piva, na festivalu će se moći kupiti i bezalkoholna pića, a gastro korner će osim vrhunskih BBQ delicija imati i ponudu za vegetarijance koja će se lijepo slagati s izborom piva.

  Broj ulaznica za festival je ograničen.

  Zmajska pivovara, Ulica Kreše Golika 3a

  1.7.2022. 17 – 23h

  Mikkeller Spontan Triple Blueberry Sour ale s jaaaako puno borovnica Izvor Mikkeller FB