Nova kuharica Suzy Josipović Redžepagić!

    Svi mi želimo recepte za jednostavna i hranjiva jela koja će nas oduševiti i pružiti nam divno gastro iskustvo, a naše želje ispunjava Suzy Josipović Redžepagić, autorica najprodavanije kuharice zadnjih godina, "Mama zna", koju je i veliki gastronom Radovan Marčić nazvao pravom kulinarskom enciklopedijom. Sada je Suzy, modna poduzetnica koja kad se ne bavi Fashion weekom, obožava fino kuhati, objavila i novu kuharicu, "Mojih 50 najdražih slanih jela", koju možete naći na kioscima za samo 29,90 kuna. - Izabrala sam 50 jela koja najčešće kuham i koje moji ukućani najviše vole. Jela su tradicionalna, recepti provjereni, mamini i bakini i što je najvažnije jednostavni i brzo gotovi. Danas je nama ženama svaka minuta dragocjena, poanta je brzo, a ukusno i fino skuhati! - kaže Suzy.

     

    suzy

     

    Posebnost Suzynog kuhanja je što kuha s namirnicama koje svi imamo kod kuće, namirnicama koje možemo kupiti u prvom dućanu, što kuhanju pristupa jednostavno i tradicionalno, a opet moderno i brzo. Sva su ta jela relativno brzo gotova, a skuhana hrana na kraju izgleda točno kao na slikama koje je sama uslikala. Za sebe kaže kako nije profesionalna kuharica, nego samo mama – koja uz sav posao koji svakodnevno obavlja, kao uostalom i mnoge druge žene, kuha svaki dan i istinski gušta u tome. Svoju ljubav najmilijima iskazuje i hranom. Kuha najnormalnija svakodnevna jela, nije masterchef kojemu je najvažnije da ukrasi tanjur već da skuha toplo, ukusno, zdravo i fino jelo za svoje najbliže.  

     

    kuharica

     


    U novoj kuharici pronaći ćete 50 pravih, zimskih, domaćih recepata za koje vam nije potrebno posebno kulinarsko iskustvo kako biste napravili savršen Božićni ili novogodišnji ručak. Domaće juhe, tatarski biftek, pjenica od bakalara, domaći uštipci i kukuruzni muffini samo su početak ove kuharice. U nastavku ćete pronaći i recepte za zanimljive, brze i jednostavne pite, musaku, burek, krumpirušu, zeljanicu, ali i lazanje i sarmu. Tu su zanimljiva jesensko/zimska rižota s gljivama, piletinom, škampima i povrćem, raznorazne tjestenine poput carbonare i zapečenih canellona, a naći ćete i recept Suzyne bake Anđele za krpice s krumpirom.

    Kakva bi to zima bila bez čorbi i čušpajza pa tako autorica sa svojim čitateljima dijeli recepte za kelj varivo, teleću čorbu s krumpirom, pileći paprikaš, grah varivo s neizostavnim špekom i kobasicama... Naravno tu su i recepti s mesom i ribom pa će svi koji za blagdane guštaju u bakalaru ili pak purici s mlincima doći na svoje jer se i to, kao i recepti za pečenu teleću koljenicu, faširane šnicle te brzu pašticadu također nalaze u ovoj odličnoj kuharici.