FOOD_info // gosti iz Velike Britanije upustili su se u lov tartufa u Turopolju

  Ugostio ih je plemeniti Juraj Odrčić, župan Plemenite općine Turopoljske, a za adrenalin se pobrinuo Petar Alebić, tartufar iz Velike Gorice.

  Turopoljski tartufi influenceri12

  U lovu na tartufe uživale su britanske infuencerice kroz promociju specijalizirane turističke ponude Zagrebačke županije u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom - Jordan Brown, Kristabel Plummer, Elisha Brock, Ruby Peng i Rachel Wilkinson.

  Turopoljski tartufi influenceri

  - Sve donedavno, turopoljski tartufi bili su neka vrsta urbanog mita - mnogi su sumnjali da turopoljski tartufi uopće postoje. Međutim, turopoljski su tartufi danas sve poznatija namirnica cijenjena među kulinarskim stručnjacima u lokalnim restoranima Turopolja u kojima se mora uživati u okusu i mirisu – izjavio je Alebić.

  Turopoljski tartufi influenceri3

  Adrenalin lova na tartufe upotpunio je odlazak u Lug sa specijaliziranim quad vozilima za panoramske vožnje u pratnji vodiča OPG-a Grgar.

  - Bitno je istaknuti kako smo još u svibnju 2020. godine započeli promovirati atrakciju ‘lov’ na crnoga tartufa u Turopoljskom lugu i posjetiteljima Turopolja ponudili novi i inovativan turistički proizvod. Za stvaranje održive destinacije i turističkog proizvoda najvažnije je uspostavili lanac vrijednosti te svakako ukjučiti sve dionika procesa za brendiranje našeg crnog trartufa kako bi se ostvarila njegova turistička valorizacija. Naravno naša snaga leži u ugostiteljskoj ponudi kombinacije tartufa s autohtonom kuhinjom Zagrebačke županije - ističe Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

  Turopoljski tartufi influenceri2

  - Nakon današnje uspješne potrage, u tartufu treba i uživati, a lokalni specijaliteti poput pražetine i odreska turopoljske svinje savršeno se slažu sa svježe naribanim turopoljskim tartufom koje je našim gostima predstavio restoran Mon Ami, u kojem ključnu riječ vodi Bruno Ceronja. Krenuli smo korak dalje, uparili smo vrhunska vina naše županije sa čokoladnom poslasticom Turopolja, pralinom velikogoričke tvornice čokolade obitelji Marković… iskustva su to koja se moraju doživjeti – zaključila je Alilović.

  Turopoljski tartufi influenceri7

  Naravno, završetak lova oplemenila je fina zanatska kapljica iz zagrebačkog zelenog prstena, degustacija u velikogoričkoj destileriji Brigljević koja je krenula od kućne proizvodnje biljnih rakija i likera, uz mnogo entuzijazma i stalnog eksperimentiranja, dogurali su do prvog hrvatskog zanatskog džina.

  Turopoljski tartufi influenceri5


  Potraga za crnim blagom u ZEMLJI TARTUFA – TUROPOLJU prikazala je bogatu baštinu i tradiciju, eno gastro ponudu, aktivan boravak uz naglasak na održiv i zeleni turizam.

  Turopoljski tartufi influenceri8Turopoljski tartufi influenceri10