Username *
Password *
Remember Me

Dugogodišnja istraživanja ukazuju da na pojedine tegobe u organizmu možemo djelovati ciljanim probiotičkim sojevima. U tu svrhu razvijena je linija individualiziranih preparata nove generacije - Lactibiane.


Mikronutricija je znanost koja se služi alatima koji pomažu profesionalcima u zdravstvu prevenirati i očuvati naš najveći kapital - zdravlje. Osim vitamina, minerala, aminokiselina, u mikronutrijente spadaju i dobri probiotički sojevi bakterija, poznati nam kao probiotici. Zdrav mikrobiom osnova je dobrog zdravlja.

FARMACIA - koja mi je najbliža?

lactibiane


Što je mikrobiom?
Već  dugo znamo da zdravlje ovisi o genetskim predispozicijama svakog pojedinca i okoline, uključujući stil života. Nedavno smo saznali da naš genetski kod nije uklesan u kamenu te se mijenja tijekom života ovisno o prehrani, fizičkoj aktivnosti i stresu. Presudan utjecaj na naše zdravlje ima zdrav mikrobiom.
Loš mikrobiom odgovoran je za razvoj različitih poremećaja probavnog sustava, autoimunih bolesti i alergija, pretilosti, dijabetesa tipa II ili neuroloških poremećaja te u konačnici utječe na opće zdravlje kod djece i odraslih.

Mikrobiom u crijevima: koja je njegova funkcija?
Pomaže probavnom sustavu u stvaranju vitamina (B vitamina, vitamina K).
Čuva integritet sluznice crijeva koja djeluje kao filter te omogućava resorpciju hranjivih tvari i mikronutrijenata.
U slučaju „kvara“ (DISBIOZE) sluznica crijeva  gubi svoju nepropusnost, dolazi do problema u izmjeni tvari, ali i do ulaska štetnih mikroorganizama koji negativno utječu na naše zdravlje.
Crijevna flora koja sadrži manji broj bifidobakterija ima sklonost štednji energije i  na taj su način osobe sklonije debljanju, dok osobe čija je flora bogatija bifidobakterijama lakše troše energiju i tako gube kilograme.

Da bismo očuvali zdravlje mikrobioma, moramo se o njemu brinuti! Da, ali kako?
Dugogodišnja istraživanja ukazuju na činjenicu da na pojedine tegobe u organizmu možemo djelovati ciljanim probiotičkim sojevima. U tu svrhu razvijena je linija individualiziranih preparata nove generacije - Lactibiane. Proizvodi Lactibiane sastoje se od klinički ispitanih bakterijskih sojeva koji su sastavni dio rješenja kod pretilosti, prestanka pušenja, depresije, iritabilnog kolona, upalnih bolesti crijeva, urogenitalnih tegoba...

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location