Username *
Password *
Remember Me

Svakog sata diljem svijeta popije preko 93 milijuna šalica kave, a samo u Hrvatskoj, gotovo 80% stanovništva starijeg od 15 godina svakodnevno pije kavu. Sada kavoljupci imaju novu ljubav, a to je Caffé Vergnano, nastala prije čak 130 godina u Italiji. Jučer je ova tamna delicija predstavljena u restoranu Dubravkin put u Zagrebu.

Caffe Vergnano muzej fotografija 3
Restoran je na jedan dan poprimio super-vintage izgled

Ovaj premium talijanski brend kave, koji je prisutan u 80 država diljem svijeta te u preko 100 Caffé Vergnano Coffee shopova diljem svijeta, donosi jedinstvenu mješavinu kave, a prilikom predstavljanja nove ponude, više od 150 uzvanika imalo je priliku uživati u prepoznatljivom okusu i mirisu kave, koja se nalazila i u najvećoj espresso šalici u Hrvatskoj.

Damian Burgess Lujo Kunčević
Najpoznatiji talijanski barista Damian Burgess i glumac Lujo Kunčević


Caffé Vergnano, premium brend kave koji u Hrvatskoj ekskluzivno distribuira tvrtka Legenda promet, nastao je 1882. godine u jednom malom talijanskom mjestu kada Domenico Vergnano, jedan od idejnih začetnika talijanske tradicije ispijanja kave, otvara najstariju pržionicu kave. Od tada do danas, zahvaljujući jedinstvenoj recepturi sporog prženja svake sorte kave zasebno, Caffé Vergnano postao je sinonim za jednu od najboljih kava koju Italija, kolijevka kulture ispijanja kave, može ponuditi. Kroz proteklih 130 godina, osim brojnih promjena u svakodnevnom životu, talijanska receptura pripreme espressa i upravo ta mala šalica omiljenog napitka, ostali su glavna inspiracija za unaprjeđenje i razvoj ponude.

 

Caffe Vergnano autentičan talijanski espressoCaffe Vergnano muzej fotografija 1Damian Burgess Oliver Mlakar

Damian Burgess i legendarni voditelj Oliver Mlakar

Caffe Vergnano muzej fotografija 2Caffe Vergnano prezentacija novog talijanskog brenda kave u HrvatskojCaffe Vergnano XXL espresso šalica