Username *
Password *
Remember Me

Prepoznat ćete na ovim vintage oglasima ime Colgate – ova kompanija postoji od davne 1806. godine kad ju je pokrenuo William Colgate u New Yorku. Onda se bavila proizvodnjom sapuna i svijeća, no uskoro su krenule i prve paste i to u teglicama, a neke su čak bile i aromatizirane. Kompanija je prvu pastu kakvu poznajemo danas, u tubi, predstavila 1897. godine, a osmislili su je u suradnji sa zubarom Washingtonom Sheffieldom. Tih godina otvorili su i laboratorij koji je bio posvećen kreiranju tih formula. Do 1908. godine popularizirali su prodaju paste u tubi, imalo ju je svako kućanstvo.

colgate

Formula s fluoridom predstavljena je 1914. godine. Do 1945. godine pasta je sadržavala sapun – tek onda su ga kemičari zamijenili nekim drugim sastojkom. U drugoj polovici prošloga stoljeća pojavile su se paste za specifična stanja, kao što su osjetljivost zubi i slično. Vintage reklame su detaljne – upozoravaju na loš zadah i probleme koji mogu nastati u ljubavnom životu, upravo radi toga. Čak su za to radili i mini stripove! Vintage marketing bavi se i bjelinom koja je danas jedna od najjačih tema među pastama za zube… Onda nisu imali vodice za ispiranje niti konce, pa je pasta bila jedina higijena tog tipa.

 

1909 Ad Lehn Fink Pebeco Toothpaste Prevent Tooth Decay1940s COLGATE TOOTHPASTE comic illustration advertisement vintage teenagers1940s COLGATE TOOTHPASTE comic illustration advertisement vintage teenagers 2chechcolgate3colgate 1912colgate oldcrestcrest 1958Enoch Bolles 1930frehsgleem pasta 1988hyjendetail1906ipana-toothpaste-retro-adipanalisterine retropebescopepsodentretrosignal toothpastetippi hedren tooh pastetoothpaste4toothpaste5vintage discount

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location