Gastro raj / od dvorca Deu do repnice Pudvoi

  Na manje od sat vremena od Zagreba, u susjednoj Sloveniji, kriju se obiteljski ugostiteljski dragulji koji se kvalitetom domaće hrane i okolicom mogu svrstati među najzanimljivije destinacije za gastro-nomade: baštinu takozvanih repnica upoznajte na farmi Pudvoi, u gostionici Šempeter isprobajte fantastične sezonske specijalitete napravljene po inovativnim receptima, prespavajte u Vinskom dvorcu Deu, s pogledom na idilične zelene brežuljke i na koncu svratite na doručak u gostionicu Močivnik. Eto savršenog vikenda!

   SEMPETER cr
  Gostiona Šempeter - pjenasta delicija od kestenja

  U gostioni Šempeter na cijeni su tradicija i gostoprimstvo
  Gostionoica Šempeter prati riječi velikog pisca Ive Andrića, koji je u jednom od svojih djela ovako opisuje gostionice u Sloveniji: - U ovim malim slovenskim gostionicama usluga je izvrsna, često i bolji i brižnija nego u velikim gradskim hotelima. Ljudi vas ovdje ne usluže, nego vas prime i ugoste... - . Ova gostionica svojom ponudom tradicionalnih i lokalnih jela već dugo pomaže širiti prepoznatljivost slovenske kuhinje.

  Gostilna-Sempeter-pecen-kopun
  Kopun @ Gostiona Šempeter

  Njihovi kuhari ponudu oblikuju pomoću sezonskih namirnica, dok jela pripremaju na originalan način. Kozjanski kulinarski specijalitet je kopun - kastrirani pijetao; njih u Gostionici  Šempeter uz pomoć partnera kroz uzgajaju sami. Uživajte usput u pomno odabranim vinima lokalnih vinogradara, kako biste mogli u potpunosti doživjeti harmoniju kozjanskih okusa.

  SEMPETER 3
  Gostiona Šempeter

  Ne propustite u gostioni Šempeter: slavlje za maškare, natjecanje u kuhanju gulaša u ožujku, besplatni gulaš na dan Sv. Petra 29. lipnja, ljetnu noć krajem kolovoza, praznik kozjanskih jabuka u listopadu, Martinovanje u studenom,  doček Nove godine uz tamburaše i DJ-a 31. prosinca.

   

  Pudvoi1
  Farma Pudvoi

  Baština repnica još uvijek živi na farmi Pudvoi
  Srdačno vas poziva turistička farma Pudvoi, smještena među vinorodnim bizeljskim brežuljcima, nedaleko rijeke Sutle. Osnovana je prije 25 godina kad je na tom mjestu preuređena stara napuštena farma, i stvoreno mjesto idealno za odmor, opuštanje i uživanje. Farma je također dio Bizeljsko-sremiškog vinskog puta tako da zanimljivosti i aktivnosti u blizini farme ne nedostaje. Gostima nude domaću hranu pripremljenu u krušnoj peći, kao i domaća vina iznimne kvalitete.

  Pudvoi10
  Farma Pudvoi

  Proizvode bizeljsko bijelo i crveno i druga, koje u bocama ostavljaju u repnicama - podzemnim tunelima koji su se nekad probijali radi skladištenja repe i drugih usjeva. Danas one pripadaju autohtonoj prirodnoj, povijesnoj, etnološkoj i kulturnoj baštini područja i većinom se upotrebljavaju za pohranjivanje vina, a na farmi Pudvoi imaju ih čak tri.

  Pudvoi7
  Farma Pudvoi

  Posjetiteljima, osim domaće hrane i vina također organiziraju berbu, slavljenje različitih praznika, razgledavanje Bizeljskog, izlete po okolnim brdima ili barem na vrh Pudvoja, koji nudi prekrasan pogled preko brda sve do zagrebačkog sljemena. Iz njihove farme također se može skoknuti u obližnje Terme Čatež i Olimia i sportski centar Grič, a većina ipak najviše uživa u miru i tišini, koje obogaćuju zvukovi prirode i pjev ptica.

   Pudvoi9
  Farma Pudvoi

   

   

  Dobro opskrbljen Vinski dvorac Deu i za najzahtjevnije poznavatelje
  Dok već peti rod Deuovih ustraje u ugostiteljstvu, u krajem 2011. počinje novo poglavlje poslovnog porodičnog dnevnika - Vinskim dvorom Deu na Malkovcu. U društvu vinograda i vinskih podruma, sa širokim pogledom od Trdinovog vrha do Kuma, Vinski je dvor odlična priča za privatni, obiteljski, izletnički ili višednevni odmor, obrazovni, poslovni i kongresni događaj, opuštajući piknik ili rođendansku proslavu usred hladne zime. Osim vrhunske kuhinje s tipičnim slovenskim jelima i kućnim specijalitetima, Vinski dvor nudi vrhunska autohtona dolenjska vina. Čak i za najzahtjevnije poznavatelje, podrum je dobro opskrbljen.

  img 9259


  U Gostionici Močivnik isprobajte osobita jela
  Provedite dio svog slobodnog vremena u srcu brežuljaka u Posavju i uživajte u svježem zraku i izabranoj ponudi! Poslužit će vas suhomesnatim proizvodima domaćim kruhom, obiljem mesnih delicija, štrukljima, poticom i još mnogim drugim ukusnim jelima. Naravno, pobrinut će se i za dobro vino u skladu s vašim omiljenim jelom. Posebne recepte pripremaju u vrijeme kolinja, sv. Martina i božićnih blagdana.

   MOCIVNIK2

   

  mocivnik
  Gostiona Močivnik

   

   

  MOCIVNIK3

  MOCIVNIK5

  MOCIVNIK11
  Gostiona Močivnik