Username *
Password *
Remember Me

U idiličnom okruženju u Staroj vasi na Bizeljskom, Slovenija, u protekla se četiri desetljeća razvila prva slovenska privatna proizvodnja pjenušaca Penina Istenič, prepoznata u čitavom svijetu. Kako bi sve bilo na najvišem nivou, Janez Istenič odlučio je proizvoditi pjenušac za koji je potrebno mnogo vremena i rada.

istenic 137

 

Isteničevi su svojom proizvodnjom pjenušaca zaorali ledinu na području privatnog biznisa. U to su vrijeme, naime, svi veći vinski podrumi bili u društvenom vlasništvu, a samo se u jednom proizvodio klasični pjenušac. To je bilo, dakle, prvo privatno poduzeće u Sloveniji i tadašnjoj federativnoj Jugoslaviji koje je započelo proizvodnju pjenušca klasičnom metodom, a kasnije se ta djelatnost razvila i u uspješan oblik vinskog turizma.

Posebnu pažnju posvećuju kulturi pijenja pjenušaca
Istenič se nalazi u Staroj vasi na Bizeljskom tik uz hrvatsku granicu, idilično smještenu među brdašca na kojima se nalaze osunčani vinogradi i posebnu pažnju posvećuje kulturi pijenja pjenušaca.
U kategoriji pjenušaca u proteklim su godinama osvojili 9 šampionskih naslova, 59 zlatne i 39 srebrnih medalja. Među nagradama prvenstveno cijene tri dodjele Prix d’Excellence u Parizu, zlatnu medalju u Veroni te dva šampionska naslova 2005. godine u Ljubljani i Gornjoj Radgoni.

 

istenic ekipa

Janez Istenič, njegova obitelj i djelatnici

 

08 ISTENICBizeljsko Drenovec 1 IstenicIstenic 000038

istenic 2istenic 5

 

Istenic 4040

 

istenic 4istenic 1

Istenic Arhivske penine -3620

 

Istenic BELI PINOT 01

Istenic Bizeljsko - pejsaz -3350

Istenic Bizeljsko - vinograd -3361-2

Istenic CHARDONNAY 01

  

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location