Username *
Password *
Remember Me

Zagrebački Umjetnički paviljon sinoć je ugostio rođendansku zabavu pića starog čak 300 godina: ljubitelji Martella uživali su u kušanju slavnog konjaka, specijalitetima s potpisom Priske Thurning, chefa restorana Dubravkin put, ali i u nastupu plesno akrobatske skupine Serpentes koja je svojom izvedbom prikazala bogatu povijest najstarije konjak kuće na svijetu.

Serpentes 2

Proslavu su uveličali i međunarodni brend ambasador Christophe Pienkowski, veleposlanica Francuske u Hrvatskoj Michèle Boccoz, te uvaženi uzvanici iz svijeta umjetnosti, mode, kulture i zabave poput Mie Kovačić, sestara Boudoir, Martine Felje, Diane Viljevac, Mirana Kurspahića, Ane Stunić, Marijane Batinić, Viktora Drage i brojnih drugih.
Gastronomske poslastice osmišljene posebno za ovu priliku podcrtane su okusima i mirisima Martell konjaka, a o tajnama ispijanja vode života uzvanike je upoznao brend ambasador Pienkowski. Nakon gala večere uzvanici su uživali u ispijanju vrhunskih koktela na bazi Martella, a za profinjeni glazbeni ugođaj pobrinuli su se Ante Gelo i Marko Tolja.

Boudoir Viljevac
Dizajnerice na gala večeri: Boudoirke Morana Saračević i Martina Čičko Karapetrić i Diana Viljevac


Martell kuća osnovana je 1715., u vrijeme kada je francuski pokret Art de vivre bio na samom vrhuncu. Razdoblje je to kada gastronomija i enologija doživljavaju svoj procvat te kada je zanastvo veoma cijenjeno. Svoju 300-tu godišnjicu postojanja Martell slavi mnogobrojnim inicijativama diljem svijeta koje veličaju umijeće življenja - od spektakularne zabave u dvorcu Versailles do svečanih događanja na kojima se gastronomija sljubljuje s Martellom i pretvara u užitak.
Povodom velike godišnjice predstavljen je i projekt Martell France 300, čija ambasadorica, slavna Diane Kruger odabire 300 uglednih osoba širom svijeta, koji kroz svoje doprinose u gastronomiji, modi i umjetnosti, predstavljaju suštinu francuske umjetnosti življenja u 21. stoljeću.

Umjetnički paviljon

 

Martina Felja Ana Stunić
Dizajnerica Martina Felja i voditeljica Ana Stunić

Mia Kovačić
Voditeljica Mia Kovačić

Tasting

 

Miran Kurspahić
Glumac Miran Kurspahić

Serpentes