Aronija Original – antioksidans broj 1

  Posljednjih godina biljka aronija (bobičasto voće) prozvana je antioksidansom broj 1 jer svojim djelovanjem sprječava djelovanje slobodnih radikala i napad na zdrave stanice u tijelu i krvnoj plazmi, usporavajući time proces starenja organizma i spriječavajući razvoj kroničnih bolesti. Od vitamina sadrži sve esencijalne nutrijente - C, A, E, B1, B2, B3, B5, B6, B9, a od minerala je bogata cinkom, željezom, kalijem, kalcijem, manganom, fosforom i jodom. Bobice aronije su tamnoljubičaste boje i obiluju flavonoidima koji su izrazito dobri antioksidansi te vitaminom C. Istraživanja su pokazala da je povećanje unosa određenih hranjivih tvari ključno za usporavanje procesa starenja.

   grupna aronija

   

  Aronija pomaže organizmu kod smanjenog imuniteta, glavobolja, poremećaja krvnog tlaka, krvotoka, rada bubrega i jetre i čitavog niza tegoba. Aronija nije lijek ali pomaže tijelu da ojača svoj imunitet.

  Popularna je i u obliku soka, kao što je Aronija Original s EKO certifikatom. Aronija Original proizvodi njemačke kvalitete iz ekološkog uzgoja pripremljeni su od najboljih bobica aronije. Aronija (lat. aronia melanocarpa) je supervoće porijeklom iz Sjeverne Amerike, a zbog sposobnosti preživljavanja u najtežim uvjetima neki je još nazivaju i sibirska aronija.

  Radi se o eko proizvodima najviše kvalitete što jamči blizina pogona proizvodnje i samih plantaža uzgajivača. Na taj način, bobica se nakon berbe u kratkom roku pretvara u proizvod ne gubeći ni najmanje od svoje snage. Procesiranjem na niskim temperaturama i tradicionalnom metodom hladnog prešanja štite se vitalni sastojci Aronija Original 100% matičnog ekološkog soka.

   

  aronijabrusnica

  Uz sokove tu su još i namazi bez dodanih šećera, prahovi i dodaci prehrani, sušene bobice te bobice u čokoladi. Proizvode od aronije trebalo bi konzumirati na dnevnoj bazi, a preporučene mjere su:
  - za potpuno zdrave osobe pola decilitra soka od aronije
  - velika žlica sušenih bobica zamućena u jutarnji smoothie ili jelo od žitarica
  - mala čajna žličica aronije u prahu također kao dodatak raznim jelima.


  Osobe s tegobama trebale bi tek udvostručiti dnevnu dozu. Aronija pomaže organizmu kod glavobolja, poremećaja krvnog tlaka, krvotoka, rada bubrega i jetre i čitavog niza tegoba. Aronija nije lijek ali pomaže tijelu da ojača svoj imunitet.

  Aronija Original proizvodi dolaze u obliku matičnih sokova, namaza, praha, sušenih bobica i bobica u čokoladi.