Akamaru - novi japanski restoran

    Centar Zagreba dobio je još jednu zanimljivu gastro destinaciju: sinoć je u Bogovićevoj 3 otvoren japanski restoran Akamaru s ponudom tradicionalnih jela. Akamaru menu, uz bogatu ponudu sushija, sashimija i tempura, čine i domaćoj publici do sada možda manje poznata jela poput zaru soba tjestenine, ramen juha i agedashi tofua. Sva jela u Akamari pripremaju se isključivo od japanskih namirnica, te poslužuju iz originalnog japanskog posuđa.

     

    PXL 130314 7456909
     
    Glavni kuhar Akamaru restorana, Robert Horvat, svoje je dugogodišnje znanje i iskustvo pripravljanja japanskih jela stekao u mnogim japanskim restoranima. Posljednjih nekoliko godina radio je u najpoznatijim japanskim restoranima u Berlinu; “Azuma” smještenom na poznatom Alexanderplatzu te “Sachiko Sushi” na Savigny Platzu, gdje je pripremao jela uz bok poznatom japanskom chefu Koki Umesaku. Kao veliki zaljubljenik u japansku kuhinju i kulturu, Horvatova je želja domaću publiku upoznati s bogatstvom japanske kuhinje zbog čega će Akamaru restoran redovito uvoditi novosti u ponudu.

    Kako bi se upoznali sa rafiniranim okusima japanske kuhinje, Akamaru je u povodu otvorenja od ponedjeljka 17. ožujka svim gostima pripremio i promotivni meni po cijeni od 149,00 kuna koji uključuje tri slijeda i sake.

     

    PXL 130314 7456910

     

    Akcijski menui (akcija traje do kraja ožujka)

    AKAMARU NIKU za 149,99 kn
    Tofu miso juha
    Yasai gyoza (okruglice s povrćem kuhane na pari)
    Tori teriyaki s rižom (pileći batak/zabatak pečen na roštilju s teriyaki umakom i basmati rižom)
    Sake 1dl


    AKAMARU SAKANA za 149,99 kn
    Sakana juha (miso juha s komadićima ribe)
    Tempura roll & tiger roll (uramaki sushi s lososom, kozicama i umacima)
    Sake teriyaki (odrezak lososa s teriyaki umakom, basmati rižom)
    Sake 1dl


    AKAMARU YASAI za 149,99 kn
    VEGE
    Sumashi juha (bistra juha s rezancima od povrća)
    Yasai tempura (povrće u tempuri)
    Somen tofu (tanki pšenični rezanci bez jaja s povrćem, tofuom i avokadom)
    Sake 1dl