Akamaru - novi japanski restoran

  Centar Zagreba dobio je još jednu zanimljivu gastro destinaciju: sinoć je u Bogovićevoj 3 otvoren japanski restoran Akamaru s ponudom tradicionalnih jela. Akamaru menu, uz bogatu ponudu sushija, sashimija i tempura, čine i domaćoj publici do sada možda manje poznata jela poput zaru soba tjestenine, ramen juha i agedashi tofua. Sva jela u Akamari pripremaju se isključivo od japanskih namirnica, te poslužuju iz originalnog japanskog posuđa.

   

  PXL 130314 7456909
   
  Glavni kuhar Akamaru restorana, Robert Horvat, svoje je dugogodišnje znanje i iskustvo pripravljanja japanskih jela stekao u mnogim japanskim restoranima. Posljednjih nekoliko godina radio je u najpoznatijim japanskim restoranima u Berlinu; “Azuma” smještenom na poznatom Alexanderplatzu te “Sachiko Sushi” na Savigny Platzu, gdje je pripremao jela uz bok poznatom japanskom chefu Koki Umesaku. Kao veliki zaljubljenik u japansku kuhinju i kulturu, Horvatova je želja domaću publiku upoznati s bogatstvom japanske kuhinje zbog čega će Akamaru restoran redovito uvoditi novosti u ponudu.

  Kako bi se upoznali sa rafiniranim okusima japanske kuhinje, Akamaru je u povodu otvorenja od ponedjeljka 17. ožujka svim gostima pripremio i promotivni meni po cijeni od 149,00 kuna koji uključuje tri slijeda i sake.

   

  PXL 130314 7456910

   

  Akcijski menui (akcija traje do kraja ožujka)

  AKAMARU NIKU za 149,99 kn
  Tofu miso juha
  Yasai gyoza (okruglice s povrćem kuhane na pari)
  Tori teriyaki s rižom (pileći batak/zabatak pečen na roštilju s teriyaki umakom i basmati rižom)
  Sake 1dl


  AKAMARU SAKANA za 149,99 kn
  Sakana juha (miso juha s komadićima ribe)
  Tempura roll & tiger roll (uramaki sushi s lososom, kozicama i umacima)
  Sake teriyaki (odrezak lososa s teriyaki umakom, basmati rižom)
  Sake 1dl


  AKAMARU YASAI za 149,99 kn
  VEGE
  Sumashi juha (bistra juha s rezancima od povrća)
  Yasai tempura (povrće u tempuri)
  Somen tofu (tanki pšenični rezanci bez jaja s povrćem, tofuom i avokadom)
  Sake 1dl