Username *
Password *
Remember Me

Zagrebački restoran ManO2 sinoć je predstavio idealnu kombinaciju šampanjca i finih zalogaja: - Uz Brut Reserve i Brut Rose Billecart-Salmon šampanjce posluživali su se posebno pripremljeni recepti chefa Hrvoja Kroflina. Billecart-Salmon prestižna je francuska šampanjska kuća čija priča započinje davne 1818. godine, i to zbog ljubavi. Naime, te godine oženili su se Nicolas François Billecart i Elisabeth Salmon i tada započeli proizvodnju ovih vrhunskih šampanjaca. Pridružio im se i Louis Salmon, brat Elisabeth i strastveni enolog, koji je od samog početka sudjelovao u kreiranju vina - .

 SVIJET VINA BILLECART SALMON DETAILS 7

Kroz 7 generacija svaki član obitelji nastojao je nastavljati obiteljsku tradiciju ostajući vjeran istom motu „Dajte prioritet kvaliteti, težite izvrsnosti“. Danas, sa znanjem i tajnama koje se prenose sve te generacije, na čelu šampanjske kuće Billecart-Salmon je François Roland-Billecart.

Ekskluzivni zastupnik u Hrvatskoj za Billecart-Salmon Dino Kušen, objasnio je: - Večeras su naši gosti imali priliku probati Brut Reserve i Brut Rose. Ravnoteža i sklad kombinirani su zajedno u Reservi, šampanjcu koji se sastoji se od Pinot Noira, Chardonnaya i Pinot Meuniera koji potječu iz najboljih mjesta u regiji Champagne. Radi se o šampanjcu koji oduševljava u u svakoj prilici, kao aperitiv i tijekom čitavog obroka. Brut Rose ugodan je pratilac za vaše najsretnije trenutke sa svojom svjetlucavom bojom, nevjerojatnog okusa i velikog intenziteta. Sa svojom suptilnom aromom, ova kupaža je referentna točka Rosé šampanjaca. Perlanje koje traje s nježnim mjehurićima koji se uzdižu karakteristika su ovog Brut Rose-a zajedno s blijedom bojom lososa i nijansom zlata. Cuvee koji odiše finim notama crvenog voća, svježe kruške i korice citrusa. Posebna metoda vinifikacije daje ovom cuvee-u lagan elegantan okus divljih jagoda i citrusa sa svježim završetkom - .

SVIJET VINA BILLECART SALMON DETAILS 7


Dvostoljetna obiteljska tradicija proizvodnje vrhunskih pjenušaca potiče šampanjsku kuću Billecart-Salmon na balansiranje između visoke kvalitete i potražnje, te njihove velike ljubavi prema šampanjcima koji kriju određenu količinu misterija u sebi. Posjeduju 50 hektara svojih vinograda. Surađuju s najboljim vinogradarima u Champagne regiji, od kojih nabavljaju grožđe s još 170 hektara. Kod odabira grožđa poseban je naglasak na njegovu kvalitetu te položaj uzgoja.
U proizvodnji, šampanjska kuća Billecart-Salmon uvijek je koristila najmoderniju i inovativnu tehnologiju te neprekidno teži poboljšanju iste. Prilikom stvaranja šampanjca koriste se samo najbolje od Chardonnay-a, Pinot Noir-a i Pinot Meunier-a s položaja Côte des Blancs do Reims Mountain, te desne obale rijeke Marne, a odležavanje u prostranim podrumima 17. i 19. stoljeća dodatno pridonosi visokoj kvaliteti šampanjaca. Billecart-Salmon može se pronaći u vinotekama Svijet vina na adresi Prisavlje 2 i Vlaška 25.

SVIJET VINA BILLECART SALMON DETAILS 7

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location