Username *
Password *
Remember Me

Dva obroka ribe tjedno poželjna su da dobijemo hranjive tvari za optimalno zdravlje. Međutim, mnogi ne konzumiraju dovoljno ribe pa je potrebna nadopuna prehrane. Naš je prijedlog Omega-3 ekstra snaga za odrasle i Omega 3 tablete za žvakanje za djecu, kanadskog branda Jamieson.

FARMACIA - koja mi je najbliža? 

foodomega3


Biti zdrav kao riba, kaže poznata poslovica. Međutim, to nije samo poslovica, jer unos omega 3 masnih kiselina, kojima obiluje riba, pridonosi očuvanju zdravlja srca i krvnih žila, pomaže u uspostavi normalnog krvnog tlaka i regulira razinu triglicerida u krvi. Također, pomaže u razvoju pravilne oštrine vida i boljem radu mozga.


Omega 3 esencijalne su masne kiseline koje čine eikozapentaenska kiselina (EPK) i dokozaheksaenska kiselina (DHK). Masne kiseline osnovni su dijelovi od kojih se masnoće i ulja sastoje. Neke masne kiseline smatraju se neophodnima za unos jer ih naše tijelo ne proizvodi, a mogu se unijeti jedino putem hrane ili dodataka prehrani.

 

foodomega3


Znanstvene činjenice

1. Idealan omjer EPK : DHK za prirodno (nedestilirano) riblje ulje je 2: 1. Danas se ekstrakcijom DHK ovaj omjer može dodatno povećati u korist DHK, što je preporučljivo. Niži omjer između EPK: DHK (npr. 5: 1) ukazuje na lošu kvalitetu ribljeg ulja.
Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) potvrdila je na temelju brojnih neovisnih studija kako EPK i DHK imaju važnu ulogu u funkciji rada srca **, a DHK ima ulogu u funkcioniranju mozga* i dobro djeluje na očuvanje vida*.

2. Omega 3 masne kiseline koje se konzumiraju kao dodatak prehrani moraju proći postupak molekularne destilacije kako bi se uklonile sve nečistoće i teški metali te kako bi se osigurala najveća čistoća proizvoda.foodomega3

3. Važno je znati sastav ribljeg ulja, odnosno koliko EPK i DHK zapravo sadrže jer ulja su vrlo različita po sastavu. Prema tvrdnjama EFSA-e, DHK je važnija za zdravlje, stoga je preporučljivo uzimati prehrambene dodatke koji sadrže što je moguće veće količine DHK.

4. Liječnici također preporučuju uzimanje omege 3 djeci s poremećajem pažnje. Proizvodi omega 3 za djecu dostupni su u ljekarnama u obliku ukusnih žele bombona, koji nemaju okus ribljega ulja jer se u procesu proizvodnje miješaju s koncentriranim sokom voća i povrća.

 

jamieson vizual


Naša preporuka
Dva obroka ribe tjedno poželjna su da se dobiju hranjive tvari za optimalno zdravlje. Međutim, mnogi ne konzumiraju dovoljno ribe pa je potrebna nadopuna prehrane. Nadopuna prehrane visokokvalitetnim i čistim dodatkom omega 3 pridonosi unosu tog važnog nutrijenta bez rizika. Naš je prijedlog Omega-3 ekstra snaga za odrasle i Omega 3 tablete za žvakanje za djecu, kanadskog branda Jamieson iza kojeg je gotovo 100 godina tradicije u području dodataka prehrani.

bettyandco 874977jamieson 18 42018bOmega 3 tablete za žvakanje za djecu
Žele tablete za žvakanje za djecu s prirodnim aromama (jagode, banane, naranče, breskve i zelene jabuka), koje ne sadrže aspartam, konzervanse i umjetne arome i bojila. Sadrže esencijalne omega-3 masne kiseline, u idealnom omjeru DHA i EPA. Uzimanje dokosaheksaenske kiseline (DHA) pridonosi normalnom razvoju vida djece do 12 godina (povoljan učinak postiže se uzimanjem 100 mg DHA dnevno - 4 tablete za žvakanje).

 

cuckooland 409845 cr
Cuckoo land // prshots


Omega-3 ekstra snaga bez naknadnog okusa po ribi
Kapsula s najjačom formulom omega-3 masnih kiselina jedina je na svjetskom tržištu koja postiže sljedeće učinke u samo jednoj kapsuli:
EPA i DHA pridonose normalnoj funkciji srca**
DHA pridonosi održavanju normalne funkcije mozga*
DHA pridonosi održavanju normalnog vida*
Formulacija također sadrži limun koji je odličan prirodni izvor za poboljšanje okusa te zajedno s naprednom ovojnicom kapsule sprječava stvaranje naknadnog okusa po ribi i podrigivanje. Najvažnije od svega je to što su u Jamiesonu pomoću ultra molekularne destilacije uspjeli ukloniti i najmanje tragove toksina i teških metala.


* Korisni učinak postiže se dnevnim unosom 250 mg DHK.
** Korisni učinak postiže se dnevnim unosom 250 mg DHK i EPK.

 foodomega3

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location