Username *
Password *
Remember Me

Vitamin D jedan je od rijetkih vitamina koje naše tijelo može stvarati samo iako je vjerojatnost da ga imamo premalo prilično velika. Istraživanja pokazuju da samo 20-25% stanovništva ima normalnu koncentraciju vitamina D, a kod čak 25-35% ljudi otkrili su izrazit nedostatak.Čak 90% dobivamo ga od sunca, a to znači da čemo uskoro, kad nam stignu oblačni dani, trebati dodatan unos.

Stručnjaci ističu kako je vitamin D od ključne važnosti cijelog života jer u tijelu ima vrlo važnu ulogu. Vitamin D, između ostalog, pridonosi funkciji imunološkog sustava, očuvanju kostiju i zuba te pridonosi radu mišića.

 

bettyandco 874816 cr
foto: Betty and co., prshots


1 Važan čimbenik za unos vitamina D u tijelo izloženost je sunčevim zrakama jer on nastaje izlaganjem kože ultraljubičastoj svjetlosti. A to nam u kratkim zimskim danima često nedostaje. Stoga iskoristite sunčane dane i vani provedite barem 20 minuta na dan.


2 Izvor vitamina D su i neke namirnice. Najviše ćete ga unijeti ribljim uljem, sardinama, lososom, tunom, mlijekom i mliječnim proizvodima te gljivama. A budući da je u kratkim danima tijekom tjedna 20 minuta na suncu često prava raskoš, a hranom ne pokrivamo dnevnu potrebu za vitaminom D, pametno je unositi ga u obliku dodataka prehrani. Medex je vitamin D spojio s matičnom mliječi, najdragocjenijim pčelinjim proizvodom.


3 Dodaci prehrani u obliku kapi ili u kombinaciji s matičnom mliječi - upravo kapi daju se malim bebama, samo to nam govori koliko je on važan.

 

 primark cr
Primark

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location