Prošli vikend sam provela u kupovini rabljene odjeće pa mi je palo na pamet napisati vodič za kupovanje rabljene robe. Rabljena roba je, prije svega, praktična jer je uglavnom dostupna u svim mjestima naše države (u specijaliziranim trgovinama, na štandovima na tržnici), a i jeftina je - moja kupovina koštala je 55 kuna a za to sam dobila osam predmeta (sedam odjevnih i jedan prsten) i to bez cjenkanja :) 

Ovdje ću vam napisati 12 kratkih pravila za kupovinu rabljene robe. Ukoliko želite pogledati što sam sve kupila i zanima li vas detaljnije moje mišljenje o ovakvoj vrsti kupovine, molim vas da posjetite MOJ BLOG.

1. Ustanite se rano i obavite svoju kupovinu prije svih!

2. Smanjite svoje kriterije (nemojte tražiti točno određene stvari već pronađite nešto za sebe iz široke ponude)!

3. Što se više puta okušate u kupovini rabljene robe, bit ćete uspješniji i iskusniji!

4. Kupujete li "trendy" stvari ili odjeću koju ćete nositi jednom, uštedite si novce i pokušajte s rabljenom robom!

5. Kupujete li odjeću koju ćete nositi isključivo po kući, pokušajte s rabljenom robom!

6. Na tržnici s rabljenom robom često se prodaje puno više od odjeće - torbe, nakit, kape, šeširi, pokućstvo, ukrasi za uređenje doma!

7. Provjerite oštećenja rabljene odjeće - isplati li se njihov popravak i je li uopće moguć!

8. Nemojte ići sami - povedite prijatelje!

9. Razmišljajte izvan kutije i kupite si nešto ekstravagantno ili nešto što biste inače zaobišli!

10. Provjerite etiketu na odjevnom predmetu i saznajte može li se čistiti u kemijskoj čistionici! Operite sve što kupite!

11. Zadajte si budžet kako biste spriječili nepotrebnu kupovinu! Okušajte se u cjenkanju!

12. Budite ljubazni prema prodavačima i oni će biti ljubazni prema vama!

Nadam se da vam se svidio moj prvi modni post i da je bio zanimljiv i informativan. Baš sam ga s guštom napisala! U mojoj obitelji (baka i ja) postoji svojevrsna tradicija kupovanja rabljenog, ne iz materijalnih razloga već više iz fore i zbog praktičnosti. Znam da je proljeće vrijeme kada mnogi od vas rade čistke po svojim ormarima. To je odlična prigoda da se sjetite onih manje sretnih. Darujte odjeću Crvenom križu ili obiteljima koje si ne mogu priuštiti sve. Bit ćete ponosni na sebe i dat ćete dobar primjer ljudima oko sebe!