Veličina fonta: +

  Vizura frizure by Petra Granić / Diana Ross i zavodnice kovrčave kose

  Drage moje rudlave, danas ćemo jednu temu za vas. Naime, toliko puta sam čula želje od ravnokosih da bi željele biti kovrčave i obrnuto, uvijek želiš nešto što nemaš, i što ne možeš imati, to je valjda tako u ljudskoj prirodi. Kao mala, sjećam se da sam se divila "Motown" kraljici Diani Ross i njenoj divnoj, bujnoj, prirodno kovrčavoj kosi. Uvijek mi je izgledala glamurozno.

  dianna ross

  Ili na primjer prelijepa glumica starije generacije Andy McDowell, ono što je prepoznatljivo kod nje, osim šarmantnog osmijeha, je upravo njezina prirodno kovrčava, duga tamna kosa, godinama ju nije mijenjala a zašto i bi, kada joj prekrasno stoji.

  andie mcd

  Sjetimo se i mlade Nicole Kidman, zavodljive Meg Ryan, ili sexy Halle Berry, osim što joj savršeno stoji kratka kosa. Sve su one vrlo privlačne dame, rođene s lijepom valovitom kosom.

  meg ryan

  Naglasila bi ipak, da održavanje takove kose nije ni najmanje jednostavno, kao ni šišanje. Dapače, drage moje rudlice, vrlo je bitna dobra tehnika šišanja, te odlično oko frizera da prepozna u trenutku kako kosa pada i kakav se oblik stvara primjerenim rezom škara, tj. da zna odabrati tehniku šišanja kako bi ukrotio kovrče i naglasio njihovu ljepotu.

  nicole kidman

  Postoje razne tehnike šišanja vaših divnih loknica, što od kraćih sve do razigranih dužih varijanti frizura. Tako da ipak ima nade za vas ;)  Redovit odlazak provjerenom frizeru, stilistu, uklonit će sve sumnje u ljepotu vaših kovrča i pridodati vašem vrckastom looku posebnu čaroliju :).

  Također, iznimno je bitno osigurati dovoljnu hidrataciju, odnosno vlagu takve kose jer nerijetko zna biti vrlo suhe strukture pa je održavanje takve kose malo otežan, a da vam se to ne dogodi evo vam savjetujem par dobrih (provjerenih) preparata za vaše kovrče.

  halle berry

  Davines Love / Lovely curl za valovitu kosu - ja sam se zaljubila u tu liniju. Osim što su divnog mirisa svaki preparat uistinu proljepša i daje dovoljnu njegu valovitoj kosi. A ako vaša kosa nema dovoljno jaku i čvrstu kovrču tu je Sea salt koji se stavlja na mokru kosu prije sušenja i obavezno divno OI ulje prekrasne teksture koje će dodatno nahraniti kosu i dati joj sjaj.

  davines

  Kad smo kod ulja - iz svoje privatne kolekcije ću otkriti jedno božanstveno ulje za kožu i kosu bogato nezasićenim masnim kiselinama koji obnavlja hidrolipidni sloj te štiti prirodnu hijalurinsku kiselinu, a sadrži i kokosov ekstrakt koji kožu i kosu čine baršunastom. Možete ga nanjeti na kosu prije pranja i ostaviti ko masku te oprati i vidljiv rezultat će te imati odmah. A riječ je o Caudalie Divine Oil.

  caudalie

  Ali najvažnije od svega, kovrčaste moje, mora se priznati da ste posve osobite i nadasve ženstvene, i da je ta prirođena osebujnost na vašoj glavi u stvari prednost, a ne mana, ne zaboravite to!

  Još malo da si zaplešemo uz divnu stvar i to bi za danas bilo sve od mene!

   Voli vas vaša Petra :)

   

  Drvo života iliti najbolje godine za ženu
  Evelin Aqua Platinum

  Povezani postovi