Veličina fonta: +

  Usporedna recenzija sedam BB krema - Od Avona do Diora

  Dakle, kao što sam naslov kaže donosim usporednu recenziju sedam BB krema koje se trenutno mogu naći kod nas. Kao prvo, velika sam obožavateljica svega što može zamijeniti puder, ali i pritom mi ukloniti sjaj sa čela koji mi se uredno pojavljuje kad nisam matirana i zacementirana nekim puderom u prahu. Da vas odmah „utješim“, meni niti jedna od ovih krema koje sam probala nije maknula sjaj sa čela na više od dva sata, ako ne matiram puderom u prahu. (Moj favorit je i dalje Essence Fix&Matte Translucent puder u prahu koji košta neku siću, a traje sto godina).
   

  sve5


  Prvo neke činjenice o samom mom testiranju:

  Ispod svih sam bb krema stavljala istu – La Roche-Posay dry touch kremu koja ima jako visoki zaštitni faktor koji meni fakat treba:D inače dobijem fleke. BB kreme imaju od 15 pa do 30 faktor, tak da sam stvarno bit zaštićena kak god da se okrenesJ))

  sve1


  Gore nisam ništa stavljala, osim malo rumenila.
  Moja je koža normalna, s masnom T-zonom, a ponekad se sjaji nos. To mi je u principu jedini problem. Nemam prišteve, jedino ponekad u PMS-u. Pijem dosta vode, ne diram lice tijekom dana, zdresirala sam se totalno. E da, prišteve, one sitne, dobijem i kad skinem šminku vlažnim maramicama. Zato to izbjegavam.

  prvetricure

  S lijeva na desno: La Roche-Posay, Avon, Nivea

  drugečetiri
  S lijeva na desno: Biotherm, Vichy, Dior, Juvena

  Ovo su moji dojmovi i mišljenje:

  6dior

  Diorskin nude BB krema ZF 10 30 ml,  309 kn
  Lagani sjaj, dosta je tekuća, najviše od svih koje sam koristila, ima nježan elegantan miris, dosta neutralan, pakiranje ima pumpicu. Jedan stisak te pumpice zapravo izbaci previše kreme za jedno korištenje, al je ne moram stisnut do kraja, taman negdje stisnem do pola, i dost mi izađe. Sjaj na čelu pojavio mi se nakon 2 sata. Lice mi je nakon kaj sam stavila kremu bilo mrvicu sjajno, ali nakon 5 minuta tekstura se lijepo smjestila i ostao je onaj fini glow. Lice je ujednačenog tona, a krema ostavlja jako ugodan osjećaj, lagani. Iako imam male borice oko očiju, krema se nije uvukla unutra. Uglavnom odlična bb krema, barem za mene:D. Da nema sjaja nakon 2 sata na čelu, bila bi savršena. Al to kao što smo navikli ne postoji… I šteta kaj ima samo 10 faktor, al da je viši faktor vjerojatno bi krema bila gušća i masnija…

   

  5biotherm
  Biotherm aquasource BB krema ZF 15, 30 ml, 191 kn
  Tekstura je dosta gusta, jedva se razmazuje, što može biti problem ak ne volite trljat po licu. Ali kad se razmaže, onda ok sjedne, ima jako mat finish. Pakiranje je tubica, tanka na vrhu pa se dobro da dozirati. Rupica je dost tanka, krema fino izlazi van i ne pobjegne previše. Ima nježan, lagani fini miris, ne smeta ne osjeti se na licu. Kao i Kod Dior kreme, sjaj na čelu pojavio mi se nakon 2 sata.

   

  3nivea
  Nivea BB krema  ZF 10, 50 ml, 54,80 kn
  Dosta je gusta, divan je miris, lagani, klasican za niveu, osobno volim taj miris jer podsjeca na nekaj čisto. Sjaj na nosu, bradi i čelu nakon sat vremena. Lice je odmah lagani glow, lijepo se njezno sjaji. Imam nijansu light, no dosta je tamna. Ja sam već malo potamnila, no nijansa je i dalje pretamna. 

   

  2avon
  Avon BB krema Ideal Flawless, ZF 15, 30 ml
  Lice odmah sjajnije nego kod drugih krema. Čelo se jako sjaji nakon oko 45 min. Cijelo čelo. Tekstura je srednje gustoće. Imam nijansu nude, koja mi ok odgovara. Inače, u početku je imala lagani glow, onak zdravi, dosta brzo se stopi s kožom. Cijena: stalno se mijenja, kad sam je na nabavila bila je pedesetak kuna, sad je vjerojatno manje, zbog tih njihovih akcijaJ

   

  1laroche
  Hydreane BB krema, La Roche-Posay, ZF 20, 40 ml, 99,50kn
  Lice je bilo dosta sjajno, iako ne masno, no meni je to bilo previše, više volim diskretan sjaj, kako ga već zovu. Krema je jako mekana, ugodnog mirisa. Lijepo se i lako nanosi, bez pretjeranog potezanja. Rekla bih neke srednje gustoće. Nema pumpicu, već samo rupu, poveću za ovu gustoću, dosta mi je izašlo kad sam malo stisnula, ono duplo više količine.

  4vichy
  Vichy Idealia BB krema ZF 25, 40 ml, 187,94 kn
  Srednje gusta tekstura, vrlo mekana jako se lako razmazuje i ostavlja onaj fini satenasti finish, lice se čini pufasto, mekano. Ima neki lagani miris, nenametljiv, onako čist. Sjaj na čelu došao je nakon oko sat vremena, prvo tamo negdje na donjem djelu čela pa se počeo širit na gore. To je tubica, onako ima uski vrh, lijepo se da dozirati.  7juvena
  Juvena BB krema ZF 30, 40 ml, 298 kn
  Dosta je gusta, no lako se razmazuje, kao da se najednom otopi na prstima i licu i na kraju se jako lako razmaže. Ostavlja lagani sjajni efekt, onak malo baršunast. Sjaj na čelu pojavio mi se nakon otprilike sat i pol. Krema ima divan miris, nježan, onako prirodan. Izgleda tamno, no boja se prilagodi. To je jedina nijansa ove kreme.

   

  I sad, da me pitate koji su mi favoriti: Dior, Juvena i Vichy. 

  No, svaka od spomenutih u početku odradi posao, glavni problem je ipak taj masni sjaj koji se pojavljuje na nekim dijelovima lica ako ne matiram. Kod svih se osjeti da to nisu puderi, već više ili manje unaprijeđene tonirane kreme. Kaj se tiče ujednačavanja tona lica, ja nemam nikakva crvenila da mogu reći da one to brišu.

  Koristite li BB kremice? Koje su vaši favoriti?

  Kiss, Carrie

  Konturiranje lica
  March Sweet Candy Colors