Veličina fonta: +

  SOS Hair krema za kosu ~ Loko prirodna kozmetika

  U ovom postu recenziram jedan zanimljiv proizvod, a to je SOS Hair krema za kosu. Ovo je prvi put da koristim tako nešto. Čula sam za SOS proizvode za njegu usana, za njegu stopala, dok za kosu nisam. Isto tako, radi se o kremi, a mislim da nikada nisam nanosila kremu na kosu, već proizvode poput maski, regeneratora, sprejeva za kosu …

  Proizvod sam dobila na testiranje od Loko prirodna kozmetika tima, osvojio me njihov spontani način razgovora i dogovora, te su mi poslali sve za što sam bila zainteresirana :)  Ovaj brend dolazi iz Makarske, a njegov zaštitni znak (osim prirodne kozmetike naravno) je simpatična i uočljiva ambalaža, koja je totalno po mom ukusu – slatka i nenapadna :)

  “Loko Prirodna Kozmetika je nastala iz jedne jednostavne želje: za svoje tijelo želim samo najbolje iz prirode! :)” – ovom rečenicom kratko i jasno su objasnili od kud potreba za stvaranjem prirodne kozmetike i prenošenje tog stvaralaštva na druge :)

  20140628_152626.jpg

   

  Volim kada se u mojoj kolekciji stvori proizvod posebne ambalaže, ambalaže koja odskače od drugih, za koji znam da ću odmah naći, kada se javi potreba za njegovim korištenjem :)Ovo je takav proizvod – krema dolazi u limenoj kutijici, jednostavnog, okruglog oblika. Na njoj se nalazi naljepnica, koja otkriva o kakvom proizvodu se radi. Sviđa mi se sve na ovoj naljepnici – od naziva proizvoda, fonta slova, ilustracije ženskog lica i kose, koja vraća u djetinjstvo :)

  Prijelaz između poklopca i ostatka kutijice, zaštićen je naljepnicom/selotejpom, koju je lako skinuti, sviđa mi se što pri skidanju nije oštetio samu ambalažu i/ili ostavio čudne tragove na njoj.

  20140628_153140.jpg

   

  “Loko prirodna kozmetika” kaže: 

  “SOS Hair u novoj sexy ambalaži sa još boljom formulom. Obogaćen uljima avokada, suncokreta, kokosa i shea maslacem uz dodatak eteričnih ulja lavande i ylang-ylanga, zaglađuje neposlušne vrhove, čuva ih od ispucanosti, obnavlja strukturu kose i njeguje ju.”

  Znači, krema sadrži potpuno prirodne sastojke:  avokado, suncokret, kokos, shea maslac, eterična ulja lavande i ylang – ylanga.

  20140628_153341.jpg

   

  Kada sam otvorila kutijicu kreme, odmah me zabljesnuo  intenzivan miris lavande i još nečeg poprilično teškog, pretpostavljam da je to ylang-ylang, ali nisam sigurna jer ga nikad nisam pomirisala heheNisam ljubitelj mirisa lavande, ali kod ovog proizvoda sam se koncentrirala na njegov učinak, ne na miris.

  Kasnije se pokazalo pozitivnim, da kada se nanese na kosu, taj miris postupno slabi i na kraju potpuno nestane s kose.

  20140628_153422.jpg

   

  20140628_153436.jpg

   

  Tekstura ove kreme na prvi dodir je maslasto-uljasta, u početku se čini poprilično tvrda i mrvi se. Kada dođe u doticaj s temperaturom ruke, pretvori se u gusto ulje. 

  Kako sam ju koristila? 

  Nakon što sam dva puta šamponirala i isprala kosu, posušila sam ju ručnikom, te kad senakon nekoliko minuta prirodno osušila na zraku, stavila sam samo na vrhove kremu. Ova krema se preporučuje da se koristi samo za vrhove kose, i to na mokru i opranu kosu.Zatim ju osušite i stilizirate po želji. 

  Uzimate jako, jako malo kremeotprilike količinu kao na gornjim slikama, protrljate kroz dlanove da se otopi i da nastane što više ulja, te ju stavite na vrhove kose.

  Nakon što sam osušila kosu, izgledala je stvarno jako jako dobroPogotovo nakon drugog korištenja ove kreme. Djelovala je kao da sam došla iz frizerskog salona, ili kao da sam stavljala posebne preparate za stiliziranje, sve što sam koristila je voda, šampon i ova krema, te na kraju fen. Razlog zašto nisam stavljala nikakav regenerator, niti leave-in proizvod, je zato što smatram da bi u kombinaciji s ovom kremom jednostavno bilo preteško za kosu.

  Krema daje uredan izgled vrhovima, kosi daje predivan sjaj – onakav sjaj kakav dobijete kad ju ispeglate ili posebno fenirate.

  Zbog toga što se krema stavlja na vrhove kose, odlično veže miris parfema za kosuRecimo ako ga stavite blizu vrata, kosa će pokupiti njegov miris i mirisati jako dugo po njemu. 

  Iako sadrži maslac i razna ulja, ova krema nije izazivala prerano mašćenje moje kose :)

  Težina  kreme je 50 g, a cijena 35 kn :D

  Možete je pronaći na “Loko prirodna kozmetika” – Facebook stranici, zajedno s ostalim proizvodima :)

  *PR proizvod

  Jeste li koristili ovu kremu za kosu? Jeste li zainteresirani za njeno korištenje? Da li ste koristili neki drugi “Loko prirodna kozmetika” proizvod?

  Hvala na čitanju!! :)

  Ivana <3 <3

   

  Favoriti Lipnja 2014
  MY BODY: MEERSALZ PEELING Aroma Spa