Piše: Dubravka Prpić Znaor, glavna urednica ItGirl.hr

Da li clutch torbica može biti premala? Ne, ako pitate brojne dizajnere koji predlažu majušne eye candy torbice namijenjene nošenju tek ruža za usne. Koga briga za mobitel, kad idete na gala večeru ili na neki fancy event, onako divno sređene u nekim super štiklama i krasnoj haljini, možete biti i nedostupni. No, osobno preferiram neke srednje veličine clutch torbica, dok one mega modele smatram too-much. Nekako su nespretni za nošenje, tako da neka vam mjera bude model koji stavite pod ruku i pritom se neće skroz zgužvati. Unutra nosim: ruž, osobnu, prometnu i vozačku (ovisi da li vozim ja ili dragi), tester parfema i brz na okidaču Sony Xperia ion mobitel.

 

CLUC5Na ekranu Sony Xperia Tableta Z: torbica Charlotte Olympia

 

Neka se zna, jednostavnost mi nije vrlina, al kad mi se na putu nađu male dimenzije i mikro-prostor, brzinski se posložim i odaberem samo ono bez čega ne mogu ni na toalet. Kad smo već kod toaleta, ponekad nosim i malu pudrijeru, koju koristim kao izgovor da skoknem s frendicom u WC na malu trač partiju. Ili jednostavno usred vožnje brišem sjaj sa čela. Sad mi je malo lakše jer nije više tako vruće, volim kraj ljeta kad se temperature malo spuste, pa mogu odjednom odjenuti dva komada robe, a ne samo jedan.

 

moje1111

Moji omiljeni modeli!

 

Uglavnom, skrenula sam s teme, kao što to obično biva u ovakvim ležernim formatima, hm, jer ovo je tema o clutch torbicama. Smatram ih fantastičnim dodatkom čak i za neke poslovne svrhe. To kod mene funkcionira na sljedeći način: oko 8 ujutro, dok svoju 3-godišnju kćerkicu Brunu vodim u vrtić, sa sobom vučem i mega torbetinu. Unutra su barem dvije clutch torbice, rokovnik, novčanik, tona kozmetika, ljeti su tu i kreme s velikim zaštitnim faktorima, termalna… znaju se naći i neke dodatne cipele i slično… Pravi mali stan stane unutra. Kad idem na kavice, sastanke, druženja i slično, iz svog super-saca vadim svoju omiljenu torbicu za taj dan i trpam unutra ono nužno. Torbetina za to vrijeme spava u gepeku. Dakle, clutch je za mene postao nezaobilazni komad za svaki dan, a najbolje je to što ih imam puno, tako da mogu kombinirati za svaki look… Dođe mi k'o šlag na vrh kombinacije.

 

 

CLUC1
Charlotte Olympia

 

CLUC2Charlotte Olympia

 

CLUC3
Charlotte Olympia

 

CLUC4
Chanel

 

 

 

CLUC6
Celine

 

CLUC8
Dolce & Gabbana

 

CLUC11
Celine

 

Koja vam se najviše sviđa? Imate li i vi svoje omiljene modele?

Kiss, Duda:)