Veličina fonta: +

  Olival dnevna i noćna krema za lice

  Obožavam mijenjati kreme za lice svaka dva mjeseca, otprilike, upravo zbog toga, što mi se lice prebrzo navikne na jedan tip i onda krema gubi smisao!
   Barem u mom slučaju! Isto je i sa šamponima!

  Nedavno sam dobila dvije kremice, na bazi ulja smilja, koje su na prirodnoj bazi sa hladno prešanim uljima.

  Da bih bila iskrena, kreme su zaista djelotvorne, ali u duetu! Nikako ne idu jedna bez druge!

  b2ap3_thumbnail_P4050207.JPG

   

  Krenuti ću sa ambalažom.
  Kreme dolaze u plastičnoj bočici od 50 ml sa pumpicom koja perfektno dozira sadržaj te time omogućava higijensku uporabu. Potrebno je doista malo kreme za prekirvanje cijelog lica. Cijena svake kreme je 59,90 kn, a možete ih naći u lokalnim drogerijama ( DM, Kozmo, Bipa... ) te trg.lancima ( Plodine, Konzum, Kaufland... ).

  Obje kreme su na bazi ulja smilja, ali su podijeljene na dnevnu i noćnu kremu te time imaju različit sadržaj.

   

  Dnevna krema

   

  Moja koža je naglo postala masnija i to unatrag 4 mjeseca. Po opisu, moj tip kože nije uvršten kao idealan konzument, ali upravo suprotno - moja koža ju je upila jednako kao suha, no nakon nekog vremena se nazirala masnoća. Točno je da je brzoupijajuća te da je koža na opip glatka i mekana, ali zategnutost nisam osjetila. Možda zbog različitog omjera vodene i masne faze,  ja hidrataciju nisam primjetila, sve dok nisam počela koristiti i noćnu kremu.  
  Miris je, kao da imate buket suhog smilja u rukama, i gnječite te suhe pupoljke rukama. Ako niste odrasli na otoku, ili ako jednostavno niste navikli na intenzivan miris, možda će vam smetati, ali krema se brzo upije, a time i miris izblijedi.
   
  Krema je malo gušća i kompaktnija od noćne. Iako u sastavu ova krema ima ulje jojobe ( zapravo vosak ) koje ima ulogu smanjenja lučenja prevelikih količina sebuma, meni je koža nastavila lučiti jednaku količinu sebuma. Također, nisam previše osjetila utjecaj ulja sjemena mrkve, koje bi, po knjiškim napisima, trebalo više brinuti na moju masniju kožu, koja je sve više sklonija crvenilu i aknama. Sve u svemu, krema ima medicinsku narav te samim time više pomaže nego odmaže koži.
   
  Noćna krema
  Mnogo se bolje ponaša na mojoj koži nego dnevna. Po teksturi, noćna krema je dosta rijeđa no dnevna te se lakše razmazuje, a sporije se upija, ponajviše zbog udjela maslinovog ulja. Istina je da djeluje cijelu noć jer se probudim sa nahranjenom kožom, zdravog sjaja i natprirodne glatkoće, ponajviše se zahvaljujem sezamovom ulju koje je pročišćivač kože te ulje sjemena marelice koji omekšava kožu. Opet, miris je, kako je prethodno opisano, intenzivnan, no meni paše. Ne začeplja pore, a primjetila sam da doista regenerira stare rane od akni i prištića. Koža je naizgled nahranjena, zdravija i preporođena. Jedina zamjerka ovoj kremi je što ostavlja nekakav čudan film na koži, koji se ponaša vodootporno prilikom jutarnjeg umivanja. Ne znam da li je to reakcija kreme s mojom masnom kožom te pretjeranim lučenjem sebuma ili nešto drugo.
  Da li ste probali ove kreme?
  Više možete pročitati na : www.melodyofbeauty.blogspot.com

   

  Proizvodi koje sam potrošila do kraja #3
  Grčka salata i selidba

  Povezani postovi