Veličina fonta: +

  Odijelo ne čini čovjeka, ali haljina uljepšava djevojčice

  "Odijelo ne čini čovjeka, ali haljina uljepšava djevojčice". Ovu sam mudru izreku prvi put pročitala kao sedmogodišnjakinja listajći tetin album Sarah Kay sličica.

  Tada je, naravno, nisam uzimala previše ozbiljno, a tijekom svog odrastanja često mi je servirana, posebice u vrijeme puberteta, no tada su mudro izostavljali onaj drugi dio o djevojčicama i haljinama, uporno mi objašnjavajući kako je bitnije što nosim u glavi od onoga na glavi. 

   

  Danas, mnogo godina nakon puberteta, a još i više od prvog otkrića ove zanimljive izjave, shvatila sam da su ono što nosiš na glavi i ono što nosiš u glavi bitni u jednakom omjeru i, za dobar i uspješan život, bilo bi dobro pronaći ranotežu među njima. 

  "Zašto sve ovo piše?" vidim vas već kako zbunjeno gledate pred ekranima svojih računala, laptopa ili pametnih prijatelja, ali hej, ovo je uvodni post :) 

  Kako jednako volim i knjige i modu, došla sam na jednu ideju. Ponukana poplavom "what I wore today" i sličnih blogova, odlučila sam pokrenuti blog čiji bi light-motiv bio "a što bi one nosile".

  Tko su one? Junakinje (pa i pokoji junak) mojih, a s vremenom nadam se i vaših, omiljenih priča. Karakter likova oslikavala bi odjeća koju nose, a sami bi vam likovi, kroz svoje male modno-životne priče, dočarali atmosferu u knjizi. Kod povijesnih romana, bilo bi ponešto riječi i o modi svojstvenoj za to doba i podneblje to mnoštvo drugih, nadam se, zanimljivih detalja. 

  Kakvom vam se čini ova moja ideja? Bi li vam takvo što bilo zanimljivo čitati i biste li rado kasnije i sami predlagali knjige i junakinje koje bismo potom i zajednički "odjenuli" ovdje?

  Veselim se svakom vašem feedbacku i do slijedećeg posta mašem vam.

                                     Vaša

                                         

                                                                                                   BookLove

  Pratite me na fashionabook.blogspot.com

  Lokacija (Karta)

  Favoriti veljače 2013.
  St. Patrick Manikura

  Povezani postovi