Veličina fonta: +

  MUA Glamour night paleta

  Nedavno sam naručila tri palete od Makeup Academy tvrtke.
  Za Undressed paletu sam već napravila recenziju, a sljedeća je Glamour nights.

  Iako je Undressed paleta nekako najpopularnija od svih MUA paleta, meni je glamour nights puno draža. 

   

   

   

   

  Pakiranje

   

  Ova paleta je, za razliku od undressed palete, došla sa zaštitnom folijom preko cijelog pakiranja. 
  Samo pakiranje je plastično i djeluje dosta jeftino. Iako se lagano zatvara i otvara, što inače nije slučaj kod ovakvih plastičnih pakiranja. 
  Nema ogledalo, a aplikator koji dobijete uz paletu je dvostrani spužvasti koji po mom mišljenju nije prava stvar za nanošenje sjenila. Meni ne smeta jer se takav aplikator dobije i kod dosta skupljih paleta, a ja ionako koristim svoje kisteve za nanošenje sjenila. 
  Dimenzije palete su jednake Sleek paletama.

   

   

   
   


    

  Sjenila 

   

  U paleti se nalazi 12 sjenila, a količina je 9 grama, što znači da svako sjenilo teži 0,75 grama. 
  Iako su dimenzije same palete i veličina sjenila jednake onima kod sleek palete, gramaža nije jednaka. Sleek sjenila teže 1,1, gram, iako to i nije neka znatna razlika. 
  Ono što me posebno razveselilo je to što ova paleta ima čak 5 potpuno mat sjenila :)
  Ima nekoliko stvarno prekrasnih nijansi. 

   

   

   

   

   


  Nijanse u ovoj paleti nisu nikako označene. Nemaju niti ime niti broj, ali meni to ne smeta. Ionako ne zapamtim imena sjenila u paletama. 

  Evo slika sa swatchevima

   

   

   
   


  Gornji red:

  • Prvo sjenilo u gornjem redu je mat bijelo sjenilo. Relativno dobro pigmentirano. 
  • Drugo sjenilo u gornjem redu je predivna ne presjajna tamno ljubičasta nijansa. Izgleda sivo, ali se presijava u ljubičastu i odlično izgleda na kapku, samo ju je jako teško uloviti.
  • Treća sjenilo u gornjem redu je mat tamno plavo/zeleno gotovo crno sjenilo. Napisala sam da je plavo/zeleno jer je jako teško oderediti boju. Mene jako podjseća na deep blue green pigment od Mac-a po boji, razlika je jedino što je ovo mat sjenilo. Kada bi se morala odlučiti rekla bi da je više plava, ali ima neke primjese zelene u sebi. 
  • Četvrto sjenilo u gornjem redu je svijetlo srebrno sa shimmerom koji se lagano trusi :D
  • Peto sjenilo u gornjem redu je jako zanimljive boje. Izgleda sivo, ali na umjetnom svijetlu se vidi neki dodatak ljubičaste, neka pepeljasto ljubičasta nijansa. Ovo sjenilo je mat i nažalost najlošije je pigmentirano u cieloj paleti. Dobije se lijepa boja na kapcima, ali tek nakon par slojeva ili uz bazu. Osim što je loše pigmentirano nekako je čudno, jako se trusi. Vrlo slično je i ljubičasto sjenilo u donjem redu. 
  • Šesto sjenilo u gornjem redu je bakreno smeđa nijansa sa sitnim šljokicama u sebi. Boja je lijepa, ali sjenilo se dosta sipa kod nanošenja. 

     Donji red:

  • Prvo sjenilo je  mat crno. Pigmetirano je i lako se nanosi.
  • Drugo sjenilo je nježnija zlatna boja. Lijepo se nanosi i super je pigmentirano. Ima svilenkastu, gotovo kremastu strukturu. Jako lijepo i kvalitetno :)
  • Treće sjenilo je predivna teal nijansa. Može konkurirati teal pigmentu od Mac-a. Sjajno je, ali ne pretjerano i super pigmentirano. 
  • Četvrto sjenilo je ljubičasta i to mat :). Struktura joj je slična petom sjenilu iz gornjeg reda, ali je nešto više pigmetirana. 
  • Peto sjenilo je fuksija. Sjajna je i pigmentirana. Struktura joj je kao teal sjenilu.
  • Šesto sjenilo je boja šampanjca. Može služiti i kao highlighter. Lagano se sipa kod nanošenja, ali ne pretjerano. 


  Moji favoriti su druga i treća nijansa u gornjem redu, te treća, četvrta i peta nijansa u donjem redu. 

  Ukratko 

   

  Paleta je izvrsna. Za cijenu od 50 kuna dobije se stvarno kvalitetna paleta sa jako lijepim bojama. Ima neke boje koje do sada nisam našla niti u jednoj paleti. Praktična je jer možete kombinirati dnevne i večernje lookove, a ima i mat sjenila u crnoj i bijeloj boji što mi je falilo u undressed paleti.
  Sjenila su izuzetno pigmenitrana i dugotrajna čak i bez baze. Sa bazom mi izdrže dok ih ne skinem, što je često nakon cijelog dana.
  Mana ove palete je što su dva sjenila nešto slabije pigmentirana, ali ništa značajno. Nedostaje joj ogledalo i pakiranje je nešto jeftinijeg izgleda, ali realno da je pakiranje luksuznije i cijena bi bila veća. 

  Sleek palete jesu kvalitetnije, ali i kod njih sam znala naći sjenila (posebno amt sjenila) koja su slabije pigmentirana. 
  Svakako preporučam kupovinu ove palete,  nadmašila je moja očekivanja. 

  MUA Undressed paleta
  MUA kremasto rumenilo - Yummy

  Povezani postovi