Veličina fonta: +

  Make up za cijeli dan na otvorenom/festival makeup savjeti

  Ljeto je vrijeme festivala koji se održavaju na otvorenom i iz tog razloga potrebna nam je dodatne zaštita kože, a isto tako i makeup kojeg trebamo zadržati na licu što duže. :)

  U takvim situacijama je logično da se koriste vodootporni proizvodi, jer su otporniji na znoj i vrućinu. S obzirom da se na festivalima ionako dani provode na otvorenom, pod obavezno je i SPF zaštita na licu i to mi je osobno nakon jutarnje njege lica sljedeći proizvod koji stavljam na lice prije nego krenem sa stavljanjem makeupa, ali prvo pričekam nekakvih 20-ak minuta da se krema upotpunosti upije, prije nego nanesem toniranu kremu/BB kremu ili samo puder u kamenu na lice.

   

  S obzirom da su vrućine nesnosne, nisam ljubitelj dodatnih slojeva kozmetike na licu, pa u tom slučaju posežem za vodootpornim maskarama i olovkama za oči koje su mi se pokazale fantastičnim i po najvećim vrućinama te ih nemam potrebu popravljati tokom dana.

  LOOK by BIPA vodootporne olovke su odradile taj zadatak i više nego odlično, a uskoro možete očekivati i recenziju o istima. Cijena ovih olovki iznosi oko 15-ak kn.

   

  lijevo: LOOK by BIPA vodootporne maskare                         desno: LOOK by BIPA vodootporne olovke za oči 

   

   

  Što se tiče usana, iako volim žarke boje na usnama, ako provodim cijeli dan vani onda radije biram balzame i to također sa SPF zaštitom, jer i usne kao i kožu treba zaštiti od sunca.

   

  Mazanje kremama sa SPF zaštitom nije samo rezervirano za lice, a niti onda kad smo na moru. Ako provodimo cijeli dan negdje u pokretu, sunce jednakom jačinom djeluje gdje god se nalazaili stoga je SPF zaštita (visoka!) obavezna u torbi. Svaka 2 sata bi trebalo obnavljati nanošenje kreme na kožu i to u što obilnijem sloju pogotovo ako ste negdje na otvorenom.

   

  lijevo: My Hair sprej za zaštitu kose od sunca                      desno: My Body mlijeko za sunčanje 

   

   

  Što se tiče frizura, mislim da sa pletenicama ne možete pogriješiti, one su pravi festivalski must have look, a u zadnje vrijeme je jako popularna frizura u grčkom stilu, koje sam i sama osobni fan, jer mi ne stvara težinu na glavi kako mi se zna dogoditi kad kosu svežem visoko u punđu, sa frizurom u grčkom stilu težina je ravnomjerno raspoređena, a kosa mi ne smeta na licu i oko vrata.

   

  S obzirom da tokom ljeta najčešće koristim vodootporni makeup, za skidanje istog koristim dvofazne odstranjivače, jer su mi svi ostali preparati preslabi kad je vodootporna kozmetika u pitanju. Još jedan proizvod koji mi se pokazao odličnim je My Face dvofazni odstranjivač vodootporne šminke, koji odlično skida makeup u mom slučaju sa očiju, jer mi je ipak malo premasan za cijelo lice. Košta oko 20-ak kn. 

  Nakon što sam kompletno skinula makeup s lica, koristim piling iz tog razloga jer češće nosim SPF zaštitu na licu, a za uklanjanje iste treba s vremena na vrijeme napraviti dubinsko čiščenje lica, jer ako to ne radite riskirate pojavu bolnih prištića na licu. Stoga su temeljito čišćenje lica + maska + piling odlični ne samo za dubinsko čiščenje kože već i za kontroliranje sebuma, a i uklanjanje odumrlih stanica kože. 

  Ovaj članak je podržala BIPA, a pisan je za rubriku Bips'n'Tricks

  Posjećujete li vi festivale? Jeste isprobali neke od MY Face proizvoda?

  Maja xx

  Pupa Vamp! maskara - 301 Electric Blue
  New In #9