Veličina fonta: +

  La Prairie: Silver Rain vs. Midnight Rain

  Danas vam predstavljam Švicarske "kapljice kiše" Silver Rain i Midnight Rain. Iako su me na prvi pogled (ne, miris) asocirale da bi mogle biti dnevni i večernji parfem, malo su me prevarile. :)

   

  lijevo: Midnight Rain desno: Silver Rain

   

   

   

  Silver Rain - pravi cvijetni orijentalac koji na mojoj koži preskače uvodni dio u obliku citrusa i zelene jabuke i odmah me dovodi do svojih centralnih i baznih nota i tako stoji oko 8 sati. Osjećam najviše agar (oud) u kombinaciji sa pačulijem i tuberozom. Parfem zaista udara u glavu i za mene osobno, nikako nije za nošenje po toplijem vremenu. Najljepše se razvija za vrijeme hladnijih dana, u suprotnom velike su šanse da vam zada glavobolju stojeći tako "skupljen" na vašoj koži i ne dajući vam do znanja kakav je on zaista u potpunoj svojoj raskoši. Stoga, ako volite jake orijentalne parfeme, preporučam vam da ovome date šansu, ali isključivo zimi!

   

   

  La Prairie - Silver Rain

   

   

  Midnight Rain - za ovaj sam iskreno mislila da će biti jači i trajniji od Silver Raina i to samo zbog crne boje bočice, ali upravo suprotno. Ovaj je po meni isto orijentalni cvijetni parfem, ali puno blaži, lakši i nosiviji od Silver Raina. Ja u njemu primjećujem dosta silčnosti sa slavnom Euphoriom od Calvin Kleina, samo mi je Midnight Rain puno nježniji i slađi od same Euphorie. Sličnosti im nalazim u predivnom mirisu orihideje koju ja osobno obožavam osjetiti u parfemima. To vam je ona centralna nota koja se najviše i najljepše proteže kroz cijeli parfem. Inače, Midnight Rain se otvara divnim notama šljive, guave i mandarine, dok je baza zaokružena vetiverom i kašmirom. Midnight Rain je puno nosiviji od Silver Raina i ja ga osobno mogu podnijeti kroz cijelu godinu, lijepo mi se otvara na koži i po toplijem vremenu, dok to nažalost ne mogu reći za Silver Rain. Trajnost mu je oko 5 sati.

   

  La Prairie - Midnight Rain

   

   

  Zaključak: Niti jedan nema nikakvih zajedničkih dodirnih točaka, osim što ih dijeli slično ime i oblik boce kao kapljice. Midnight Rainu dajem laganu prednost zbog svoje lakše nosivosti tokom cijele godine i jer je mom nosu ipak malo ugodniji, zahvaljujući orhideji.

  Dok Silver Rain možda neće naći puno poklonika, a razloge tome je agar (oud) kojeg volite ili ne volite, jer taj sastojak zaista udara u glavu. Ali oba su mi draga, to je neupitno! ;)

  Silver Rain je skuplji od Midnight Raina i skoro prelazi cijenu od 1000 kn u našim parfumerija za 50 ml, meni osobno je to ipak malo previše, jer zaista ima puno ljepših i jeftinijih parfema od njega. Dok je Midnight Rain oko 750 kn za 50 ml.

   

  Lijevo: Midnight Rain   Desno: Silver Rain

   

   

   

  Jeste probali već koju od ovih "kapljica kiša"? Što mislite o njima?

  Maja xx

  NOTD – jesenski trend
  Palmer's Cocoa Butter - Maslac za tijelo

  Povezani postovi

  By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.itgirl.hr/