Veličina fonta: +

  Korzeti

  Cure, kako vam se sviđaju korzeti? Imate li i same koji? Ili ga možda planirate nabaviti? Ja sam svoj nabavila prije dvije-tri godine i oduševljena sam :)


  Velika je razlika između pravih korzeta i većine odjevnih predmeta koji se danas prodaju pod nazivom "korzet". To zapravo nisu korzeti, nego njihova mnogo blaža varijanta. Obični korzeti se mogu podjeliti u 2 skupine: overbust korzeti koji idu preko grudi i underbust korzeti koji ne idu preko grudi. Danas su dva najčešća materijala koja se koriste za kosti korzeta plastika i čelik.

  Korzeti obično imaju vezanje na stražnjoj strani kojim se može kontinuirano stegnuti korzet do željene mjere, te posebno kopčanje na prednjoj strani (busk), koje služi za brže i jednostavnije skidanje i stavljanje korzeta, bez potrebe za korištenjem predugih vezica.

  Imam korzet sa čeličnim kostima, kojeg sam nabavila u Aždaja Boutiqueu. Dala sam ga napraviti po narudžbi, i vrlo sam zadovoljna kako su ga napravili. Što se samog nošenja korzeta tiče, bilo je potrebno malo vremena da se naviknem na njega. Stežem ga tek toliko da mi malo naglasi struk, i nije uopće naporno kako se čini, a postiže veliki efekt.

  Najpoznatija trgovina korzetima kod nas je Aždaja boutique, nešto su skuplji od Korzeti Gothic dućana, ali oni rade po mjeri i po meni, kvalitetnije.

  Tu sam stavila par slika nekih meni lijepih korzeta koji se mogu kupiti kod nas, pa možda se i vi odlučite za jednog :)

   

   

     Rainbow Skittles
  Ljetne haljinice

  By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.itgirl.hr/