Ovo je post koji je na mom blogu  http://mademoisellenevertells.blogspot.com/  imao vliku citanost, nadam se da ce i vama koristiti.......

 

Mali crni gadovi, tako ih zove moja sestra ili stručno mitseri:)

 

Miteseri se obično povezuju s masnom kožom, ali to ne mora biti slučaj, pojavljuju se i na suhoj koži.Pojavljuju se kada se kožne pore začepe zbog previše izlučivanja sebuma koji oksidira u dodiru sa zrakom, uzimajući karakterističnu tamnu boju.
Kako ukloniti mitesere?


Evo nekoliko stvari/pravila koje ja radim da bi ih smanjila:


Prvi korak u borbi protiv crnih točkica je redovito čišćenje kože lica ujutro i navečer toplom vodom i specijaliziranim proizvodima koji pašu vašem tipu kože.Uz redovito čišćenje , jednom ili dva puta tjedno napravim i temeljito čišćenje:


1 - započnem proces skidanjem šminke i očistim lice kao i obično

 
2 - stavim u lonac 5/6 šalica vode i 2 žlice sode bikarbone,te čekam dok ne zavri;


3 - uklonim posudu s vatre, stavim glavu iznad lonca (udaljenost od 20-25 cm je više nego dovoljno) na oko 5 minuta,možete pokriti glavu i ručnikom. Ovo pomaže da se pore otvore.


4 - zatim radim piling,meni je najdraže promješati malo smeđeg šećera sa medom ili uzmem samo krupnu sol ili neki kupovni, bitno je samo da su velike granule i tako masiram barem 5 minuta.


Savjet: Možete napraviti jeftini domaći piling kombinirajući 2 žlice vode, 4 žlice sode bikarbone i 1 žličica morske soli.


5 - nakon toga isperem lice toplom vodom i nanesem neki tonik po mogučnosti da nema alkohola jer me inče peče


6 - završavam sa maskom od zelene gline ( ali vi možete koristit i neku drugu), 


7. stavljam svoju hidratantnu kremu da nahranim lice.


Mitesere na nosu možete ukloniti i pomoću patcha, osim onih kupovnih pronašla sam na internetu i recepte za patchove kućne izrade koji su super jer su jeftini :


Potrebno nam je ;

 

1 - Izrežite kvadrate od gaze ovisno o veličini vaše brade ili nosa ;
2 -  uzmite jaje, razdvojite bjelanjak od žumanjka, bjelanjak krenite lagano mutit ( ako imate masnu kožu možete u bjelanjak dodati par kapi limuna)

3 - natopite gaze koje ste prije izrezalu u bjelanjak i prislonite ih na mjesta na licu gdje imate mitesere
4  pričekajte par minuta da se naši uradi sam patchovi stvrdnu(Ako imate malo vremena, možemo ubrzati ovu operaciju koristeći sušilo za kosu.)
5 - zadnji korak, povucite lagano gazu i miteseri bi trebali biti na njoj, mi smo gotovi, lice bi vam sada trebalo biti čisto bez malih crnih gadova:)


Meni najdraža blogerica Michel Phan ima svoj recept za ukloniti mitesere, pogledajte


http://www.youtube.com/watch?v=-bjOB4zS0uE&feature=relmfu


Uz sve to kupila sam u Mulleru za nekih 50 kn pincetu za mitesere inače kada odlazim na čišćenje lica kod dermatologa oni mi lice čiste pomoću tih pinceta .

Kada dobro naparim lice ili nakon dugominutne kupke mogu se pohvaliti da i ja znam nešto istisnuti sa tom pincetom inače neće neće neće vani:(


Da li da je kupite?

Pa mislim da je to super stvar samo treba se naučiti rukovati sa njom i prije uporabe  dobro napariti lice:)


Imate li vi svoje tajno oružje protiv mitesera?

http://www.youtube.com/watch?v=-bjOB4zS0uE&feature=relmfu