Veličina fonta: +

  Kad te šminka Ivana Bilandžija Billy - Illamasqua event

  fall2014 illamasqua001

  Nakon probijanja kroz grad napokon ulazim u Illamasqua trgovinu, ulovim stolicu i odahnem - e sad slijedi uživancija. Sad ću malo uživati, gledati kako šminkaju druge, ponešto naučiti. Nije da se to nije dogodilo, samo sam na stolicu predviđenu za šminkanje morala sjesti ja. Prvu sekundu osjetila se ona klasična, već automatizirana nelagoda u stilu "a kud baš ja", a s druge strane stiže misao: pa nije me nikada nitko šminkao! Pišem blog, stalno negdje nešto njuškam, tražim i gledam, a nikad mi nije palo na pamet da sam propustila doživjeti jedno drukčije iskustvo. Moram priznati da stavljanje korektora ispod očiju, olovke u waterline i maskare dobiva potpuno drugu dimenziju kada si ti taj koji biva šminkan. Potpuno drugu dimenziju dobiva i kada te taj prvi put šminka, a tko drugi nego Ivana Bilandžija Billy.                                                                              

  Foto: maja gros za itgirl.hr


  ILLAMASQUA BILLY 

  Zanimljivo iskustvo bilo bi i da me šminkala mlađa sestra, tek toliko što sam prepuštena tuđim rukama umjesto svojim, a kamoli kada je to netko sa izvjesnim godinama iskustva, netko kome su kroz ruke prošle stotine lica. Ma zapravo, onog trenutka kada sam sjela u stolicu jedva sam čekala da završi. Ne zbog neke nelagode koja je odavno prošla nego zato što sam jedva čekala vidjeti kako će netko drugi doživjeti moje lice. Što će htjeti sakriti, što istaknuti, koje boje će odabrati i podudara li se išta od toga s onim kako ja doživljavam i šminkam svoje lice. Sve ono što mi se urezalo u pamćenje i što sam naučila podijelit ću sada s vama :)

  ILLAMASQUA PETRA

  Prvo i osnovno, potvrđeno je da sam neutralni podton. Ako vaše lice i vrat, ili i područje iznad prsa imaju kombinaciju i žučkastog i roskastog tada ste neutralne. U mom slučaju područje oko ključne kosti ima roskaste točkice što je značilo da u napad krećemo sa puderom neutralnog podtona jer želimo da se puder na licu stapa sa kožom koja nije prekrivena odjećom. 5.5 bila je nijansa za mene, srednje svijetla nijansa neutralnog podtona, a ako ste i vi neutralne, Illamasqua Skin Base nijanse koje završavaju na 0.5 su one koje su neutralne. Nekim klasičnim redosljedom, nakon pudera uslijedio je korektor na područje ispod očiju. Ako nemate problema s tamnim podočnjacima onda ovo nije korak na koji obraćate puno pažnje, ali u mom slučaju radi veliku razliku i bez njega ne prolazi ijedno šminkanje. Preporuka za sve vas koji imate problema kao i ja je da korektor ne stavljate samo na područje direktno ispod očiju već da ga povučete i na unutarnje strane korijena nosa koje su većini nas zapravo najtamnije. Sve to učvrstite puderom u kamenu ili prahu kako bi se proizvodi što manje micali po licu i eventualno nestali tokom dana.

  ILLAMASQUA PETRA3

  Iako je konturiranje mnogima višak kojeg čuvaju za posebne prigode, moje lice je ovaj put zabljesnulo upravo uz pomoć njega. Područje ispod jagodica i čelo glavna su mjesta na koja se nanose ovakvi proizvodi, a mom je slučaju to bila i brada. Kako imam duguljasto lice stavljanjem ovakvog proizvoda na bradu lice se vizualno skraćuje i djeluje više ovalno, a nešto manje duguljasto. Naravno da brada nije jedino što još možete korigirati konturiranjem - ako želite malo suziti nos proizvod nanesite sa lijeve i desne strane nosa, a ako ga želite vizualno skratiti tada ga nanesite na vrh nosa, kao što je u mom slučaju bio nanešen na vrh brade kako bi ju skratio. Kako tamne boje vizualno nešto skraćuju, skrivaju, udubljuju, tako svijetle boje ističu. Uz pomoć nijansu svjetlijeg korektora od boje tena istaknuli smo sredinu lica i nanijeli ga uz prethodno konturirane dijelove kako bi kontrast bio jači i te dijelove još jače istaknuo. Vrhove jagodica Ivana je istaknula uz pomoć Furore pigmenta uz čiju se pomoć prekrasno presijavaju i daju još više dimenzije licu.

  16

  Kako bi lice završili i dodatno istaknuli, Ivana je na obraze nanijela Illamasqua rumenilo u nijansi Sophie (koje sam po završetku eventa kupila koliko mi se svidjelo :D). U pitanju je prekrasna koraljna nijansa sa zlatnim šljokicama koja odlično pristaje mom tenu, a ako ste svjetlije i hladnije od mene Ivana za zimu preporuča kremasto rumenilo poput onog u nijansi Ravish neovisno koliko zastrašujuće izgleda na prvi pogled :D

  b2ap3_thumbnail_4.jpg

  Dolazimo do obrva koje su s vremenom prerasle skoro pa u Illamasquin zaštitni znak. Kako i inače volim istaknute obrve ovaj dio sam jedva čekala. Za moje tamno smeđe obrve izabran je Eyebrow Cake u nijansi Thunder koji bi vjerojatno odgovarao većini nas sa klasičnim tamno smeđim obrvama, a ako imate svijetlije ili pak crvenkaste obrve Eyebrow Cake nudi nijanse i za vas. Ako su vam obrve s druge strane rijetke ili vam je jednostavno bitno da proizvod do kraja dana stoji nepomično na mjestu vaših obrva, tada Eyebrow Cake možete pomiješati sa Sealing gelom uz pomoć kojeg ćete dobiti vodootpornu smjesu. Čini mi se da su ovi proizvodi prilično pigmentirani pa kist dobrano otresite ako inače ne volite pretjerano istaknute obrve. Inače, Ivana preporuča obrve oblikovati i tako vizualno podizati s gornje strane kako bi se dobio taj lift efekt koji kao da cijelo lice diže. Oblikovanje s donje strane može ih previše spustiti pa ako ih i oblikujete s donje strane neka linije ne budu preoštre i pretamne.

  12

  Iduća na red dolaze sjenila, ovaj put ona kremasta. U pitanju je Once kolekcija koja još nije dostupna u Illamasqua dućanu, a kada bude moći ćete birati između netipičnih Illamasqua nijansi - klasične smeđe, maslinaste i boje šampanjca. Vjerujem da će tim odabirom nijansi pogoditi širu publiku, a u prilog im ide i činjenica to da su oil-free pa bi i bez baze trebala biti dugotrajna na kapcima. Na meni su korištene nijanse Courtier i Embellish, a maslinastu Bibelot sam dobila na poklon pa se planiram barem malo odmaknuti od stalnog korištenja jednih te istih smeđih tonova i isprobati nešto drukčije. Da cjelokupni look ipak ne bi bio u potpunosti klasičan i predvidiv, na waterline je nanesena tamno plava olovka za oči koju se, priznajem, ja sama ne bih sjetila staviti. Kao i inače, oči su završene maskarom.

  15

  Za kraj, Ivana na moje usne stavlja Illamasqua ruž u nijansi Rosepout koji je, iako nude, nešto tamniji od mog tena i prilično roskast pa suptilno naglašava usne. Ukoliko ste svijetlije ili tamnije od mene, Illamasqua Nude kolekcija nudi nekoliko nude nijansi ruževa pa vjerujem da među njima možete pronaći svoju idealnu. Koji god da odaberete, Ivana savjetuje da ih nanosimo sve do krajnjih kuteva usnica kako bi izgledale punije :)

  22

   

   

  0
  Moj prvi event ~ ItGirls @ Illamasqua
  Avene Skin Story/Avene Cleanance K
   

  Komentari (0)

  There are no comments posted here yet

  Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
  Attachment (0 / 3)
  Share Your Location