Veličina fonta: +

  Eveline Sun Protection Face Cream SPF 50

  Eveline Sun Protection Face Cream SPF 50 je kremica koju sam kupila na blef – pročitala sam jednu ili dvije pohvale i odlučila da ju se isplati probati, a ako i ne bude valjala, znala sam da neću propasti za 30-ak kn koliko košta.

   

   

  Prvo ću napisati nešto ukratko o UVA i UVB zračenju.

  UVA zrake prodiru duboko u dermalno vezivno tkivo gdje mogu prouzročiti nepopravljive promjene, kao što je prijevremeno starenje kože. Ove zrake prodiru kroz prozorsko staklo (dakle nije vam isprika da se vozite autom kod korištenja krema!). U malim dozama ne uzrokuju eritem na koži. U većim dozama uzrokuju eritem i takozvanu neposrednu pigmentaciju, koja se razvija kratko vrijeme nakon UVA zračenja.
  Uslijed djelovanja UV zračenja, posebice UVA zračenja, iz kisika se, uz ostalo, stvaraju vrlo reaktivni slobodni radikali koji oštećuju kožne stanice. Slobodni radikali važe kao važni uzročnici polimorfnih dermatoza uvjetovanih svjetlošću.

  UVB zrake prodiru do bazalnih membrana epiderme i glavni su uzročnik sunčanih opekotina (sunčanih eritema), oštećenja DNA i nastanka raka kože. Svaki prodor fotona iz UVB područja djeluje na oštećenje DNA u epidermalnim stanicama, ali istovremeno, kao foto zaštita vlastita koži, aktiviraju DNA mehanizmi popravka i pigmentacije.
  Ne prolaze kroz prozorsko staklo, ali prolaze kroz vodu. Na koži uzrokuju eritem (crvenilo kože), i to 12-24 sata nakon što je koža obasjana, a nakon 48-72 sata koža počinje tamnjeti. Izazivaju opekline na koži, ubrzavaju starenje kože, a smatraju se i najodgovornijim za nastanak karcinoma kože.

  Ne znam kako vi, ali ja se jako pazim kad je Sunce u pitanju i izuzetno mi je važno imati dobru zaštitu, a ova krema je izgleda jako dobra zaštita.

  Na deklaraciji kažu kako je ova krema namijenjena osjetljivoj i alergijana sklonoj koži. Sadrži Antyleuskine kompleks koji štiti DNA kožnih stanica od negativnog utjecaja slobodnih radikala, širok spektar UVA/UVB filtera koji štite od Sunca i nastanka pigmentacijskih mrlja, hijaluronsku kiselinu koja vlaži kožu i zaglađuje ju, te vitamine A, E i F koji sprečavaju iritacije i neutraliziraju slobodne radikale.

  Za aplikaciju proizvođa kaže što i vi drugi proizvođači – nanijeti na lice i vrat prije izlaganja Suncu i ponavljati postupak svaka 2 sata.

  Ono što je vječiti problem osobama s mješovitom kožom je naći odgovarajuću kremu sa SPF koja ih ne masti, a i ne isušuje (u slučaju rijetkih matirajućih krema sa SPF). Kao što sam već napisala, kupila sam ju na bef jer tih 30-ak kn mi nije bio problem baciti u slučaju da ne valja. No kremica mi je super!
  Nemam osjećaj težine na koži, nije ljepljiva, ne masti me i ne pravi mi nered na licu te je dobra podloga za puder – a upravo to su svi kriteriji koji krema sa SPF za mene treba zadovoljavati.

  Krema sadrži titanijum dioksid (na 3.mjestu), što znači da sadrži i fizičke blokatorekoji odbijaju UV zračenje i da štiti od potpunog spektra ultraljubičastog zračenja na što treba obratiti pažnju kod kupnje kreme sa SPF jer ne štite sve kreme jednako od UVA zračenja (SPF naveden na kremi vrijedi za UVB zrake).

   

  Kao što sam veća napisala, krema sadrži sve kriterije koje moja SPF krema treba zadovoljavati i svakako ću je kupiti opet kad je potrošim.
  Mislim da bi krema odgovarala i normalnoj, pa čak i suhoj koži, a masnoj bi mislim ipak trebalo i nekakvo matiranje uz kremicu.

  Pakiranje kreme je 50 ml, a cijena je 32.90 kn.

   

  xoxo Nives

  0
  Najbolje u travnju
  Prvi favorit mjeseca...Listerine stay white
   

  Komentari (0)

  There are no comments posted here yet

  Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
  Attachment (0 / 3)
  Share Your Location