Veličina fonta: +

  DIY- Napravi sama BB kremu

  b2ap3_thumbnail_bb.jpg

  BB krema je kombinacija hidratantne kreme, kreme za zaštitu od sunca, make-up baze i tonirane kreme ili regularnog pudera. To sve imamo kod kuće, zar ne? Ako nešto možda i nemamo, nema veze. Razni su načini na koji se ista može napraviti. Cijene ovih krema variraju od 50-ak pa do više stotina kuna. Ako smo pri kraju s novcem, a dobro bi nam došla nova BB krema, evo načina kako ju možemo sami napraviti u nekoliko minuta u samo tri koraka.

  1.KORAK: PRIPREMA SASTOJAKA

  Sastojci koje ja najčešće koristim su bolja hidratantna  krema, baza ili primer za make-up, puder tamnije nijanse, krema sa zaštitnim faktorom i serum za lice. Također je potrebna kutijica u koju ćemo sadržaj kreme staviti te aplikator.

  U ovom slučaju koristim Avène Hydrance OPTIMALE Legere hidratantnu kremu, L’Oreal Lumi Magique bazu/primer, Chanel 01 Aube tekući puder, Sun mix kremu za zaštitu od sunca i Vichy Idealia life serum za lice.(Serum možete i ne morate staviti!)

  Kad radim BB kremu, najpraktičniji su mi testeri  zbog lakšeg omjera sastojaka i aplikacije istih, a što se pudera tiče, praktičan je onaj koji ima tubicu iz već spomenutog razloga. Ovaj puder koristim za izradu BB kreme jer mi je nijansa pretamna i nisam znala što ću s njim, ali sam shvatila da kad ju pomiješam s navedenim sastojcima, posvijetli za dvije nijanse, točno koliko mi i treba.

  2.KORAK: DEZINFEKCIJA SASTOJAKA

  Dezinficirati ruke, aplikator, kutijicu te ostale sastojke koje koristimo

  3.KORAK:  MIJEŠANJE SASTOJAKA

  U kutijicu istisnemo malo hidratantne kreme, baze, kreme sa zaštitnim faktorom i seruma za lice ako ga imamo. Ja koristim kutijicu mini HIPP kreme koju sam potrošila.Sve ove sastojke dodajemo u jednakom omjeru. Na kraju dodajemo puder u onolikoj količini u kojoj su svi drugi sastojci zajedno. To bi značilo da su sve kreme koje smo stavili u odnosu na puder u omjeru 50:50. Sve to aplikatorom miješamo dok ne dobijemo kompaktnu smjesu. Kad smo dobili jednobojnu smjesu, naša BB krema je gotova.

  EXTRA SAVJET: Ako želite učinak protiv bora, dodajte i svoju kremu koja je namijenjena upravo njima. Također, ako imate višenamjensko suho ulje poput onog iz Nuxe kolekcije, možete dodati i kapljicu tog ulja za efektniji učinak.To inače radim uvijek kad nanosim puder ili kremu na lice i prezadovoljna sam.

  D life / Bajaga, Božić, Željkine šiške, Sisley, Da...
  Kiko i Opi :)