Veličina fonta: +

  Clarins - Eye Contour Balm (krema za područje oko očiju)

  Ja zaista volim Clarins kao brend. Pogotovo preparativnu kozmetiku, jer sam se do sada nekoliko puta uvjerila u kvalitetu iste. Ali... jedan proizvod me naveo da mislim drugačije. I zaista ne volim pisat ovakve postove, jer kažem, volim Clarins, kao i kozmetiku općenito, ali pišem ga jer sam proizvod koristila i želim podijeliti svoje mišljenje s vama.

  Svoju sliku nemam, jer sam proizvod bacila.

   

  Clarins - Eye Contour Balm

   

  Moja draga prijateljica D. mi je poklonila puno različitih kozmetičkih proizvoda za Božić, jer zna koliko volim Clarins, te između ostalog i Clarins Eye Contour Balm - kremu za okoloočno područje. Thank you D. <3

   

  Ovu kremu sam koristila desetak dana, prilikom prvog korištenja sam osjetila lagano peckanje i okoloočno područje mi se lagano zacrvenilo. Pretpostavila sam da je to možda bila reakcija kože na novi proizvod (a, ne da mi možda ne odgovara :/), te sam ga nastavila koristiti i sljedeći dan, kada je sve bilo u redu. Nikakvih reakcija više nije bilo. 

   

  Koža mi je bila glatka i nježna, zaista divna. Eye Contour Balm je odličan i kao baza za makeup, bez mirisa, brzo se upija, zaista nikakve zamjerke nisam imala na ovaj proizvod do sinoć. 

   

  Nakon što sam uklonila čitav makeup sa očiju, ostala sam užasnuta prizorom u ogledalu. Naime, koža oko očiju je izgledala kao zguljena. Znate, kako izgleda koža nakon što izgorite na suncu, pa kad se počne guliti? Onako bijelo? E, pa tako nekako je i naizgled bilo moje područje oko očiju i osjetila sam jako zatezanje kože. 

  Odmah sam namazala Baleinu okoloočnu kremu sa 5% uree (za koju sam vam već pisala da mi je puno masna tj. teška i koristim ju samo navečer), moram li vam reć da sam ju nanijela 2 puta i da mi se u oba nanošenja upila u rekordnom roku.

   

  Nešto mi je smetalo kod Clarins kreme, pretpostavljam da je alkohol u pitanju tj. derivat alkohola ako se ne varam. Ne znam točno, jer se najbolje ne razumijem u kemijske spojeve. Uglavnom riječ je o Cetearyl Ethylhexaonate, koji se nalazi na drugom mjestu popisa sastojaka. 

   

  U svakom slučaju, post je namijenjen najviše vama, ako ste kojim slučajem htjeli isprobati neku okoloočnu kremu od Clarinsa. Obratite pozornost na sastav, ili tražite testere obavezno, a ne kao ja pametna. :/ Ne sjetim se toga uvijek i eto završim kako završim. Srećom posljedice nisu bile jako strašne, Balea je ublažila stanje jako brzo, tako da je sad srećom sve ok. I da, sinoć mi se pojavila i milija, što je obično znak da koži nešto smeta. 

   

   

  Da li ste vi imali ovakih situacija s kožom? Čitate li uvijek sastave na proizvodima ili se i vama dogode propusti?

  Maja xx

  L'oreal Mythic Oil - mlijeko za kosu
  Bourjois 123 perfect foundation