Veličina fonta: +

  Čišćenje i njega lica

  Prvo da vam kažem nešto o mojoj koži lica. Imam mješovit tip kože – masnija T zona i suhi obrazi. U principu je tako ali to varira od dana do dana, koliko vode pijem, kakvo je vani vrijeme, pms i slične stvari.

   

  Krenimo prvo od proizvoda kojim čistim lice. To je od Balee young soft & care gel za umivanje lica za mješovitu kožu lica. Stavim ga na ovu gumenu stvar koju vidite na slici (ne znam kako se zove niti koje da joj ime dam hahaha) i s njim operem lice barem 3 puta dnevno (ujutro, kad dođem doma i skidam šminku i navečer). Nije agresivan i super očisti lice. 

   

   

  Prije njega koristila sam Balein young soft and care gel za čišćenje lica koji sam već recenzirala i on mi je isto bio super (LINK) . Ja jednom kupim jedan a drugi put drugi samo zato jer se ne mogu odlučiti koji mi je draži jer oba dva jako volim i super su jeftini  :)

   

  Nakon što operem lice OBAVEZNO ga namažem kremom. Jednostavno ne mogu podnijeti da na licu nemam kremu. 

   

  Cijeli život sam koristila Niveu soft. Jednostavno obožavam taj proizvod! Sva se mogu namazati njime :)  Nije najidealnija stvar za masniju kožu ali ja svejedno cijelo lice namažem njome one dane kad ostajem doma (po zimi).

   

  Ako neću biti doma onda lice namažem Balea young soft & care matirajućom kremom za mješovitu kožu lica s limunskom kiselinom. 

   

   

  Koristim tu kremu zadnjih mjesec dana i za sad mi odgovara.  Ne isušuje mi obraze i suha područja a super kontrolira moju masniju T zonu. 

   

  S vremenom sam shvatila da na moju kožu jako utječe koliko vode dnevno popijem. Inače pijem 2 do 3 litre vode dnevno i ukoliko pijem manje od toga koža lica mi zna biti puno suša. Tu onda nastupa od Balee Aqua serum

   

  Vidjela sam n recenzija za ovaj proizvod i morala sam ga kupiti i probati. Stvarno nije loš. Tako da ako vidim da mi je koža suha i dehidrirana nakon umivanja prvo lice namažem Aqua serumom i kad se on dobro upije namažem Balea young sof & care matirajuću kremu.

   

  U 2012. godini sam otkrila i od Avene termalnu vodu. Prvo mi je bila spas od ljetnih vrućina a onda se pokazala korisnom i zimi. Kad se sjetim (2 do 3 puta tjedno) znam poslije umivanja a prije kreme pošpricati lice termalnom vodom i ona lijepo osvježi lice.

   

   

  Zadnji proizvod koji moram spomenuti, koji me spašava u razdoblju kad mi lice poludi i dobijem n prištića po licu (pms) je od Alkaloid Skopje Young derm cleansing lotion za masnu i problematičnu kožu.

   

   

  Ovaj proizvod je otkrila moja mama pred jedno 6 godina kad mi se lice jako mastilo i prištići su se kao ludi pojavljivali.  Nekad sam proizvod stavljala na vaticu i cijelo lice očistila i kroz dan se riješila prištića. Pošto mi se koža dosta od onda promijenila, sad ga koristim samo na dijelovima gdje mi se prištići pojavljuju – btw jel se i vama prištići uvijek pojavljuju kao i meni na istim mjestima? :)

   

  Mislim da sam sve rekla o tome kako čistim, mazim i pazim svoje lice :D Za sad mi ova rutina odgovara i nadam se da će tako i ostati  :)

  U jednom od sljedećih postova predstavit ću vam neke maske za lice koje volim i koristim.

   

  I to bi bilo to! Ako želite posebnu recenziju za koji proizvod - napišite u komentarima.


  Koje proizvode za njegu lica vi koristite? 

   

  Niki s bloga Little Happy Heaven

  Vichy Dermablend #15 Opal
  Avon Perfect Kiss ruževi

  Povezani postovi