Username *
Password *
Remember Me

Ana Grgić, jedna od najboljih kuharica u Hrvatskoj i šefica kuhinje hotela Esplanade, predstavila je neki dan u Arena centru prednosti palminog ulja: koristila ga je pri kreiranju krekera od kozica s kremom od avokada, proljetnih rolica s povrćem, kroketa od piletine i začinskog bilja, creme bruleea od kokosa i manga, pannacotte od manga…

Ana Grgic
Ana Grgić


Palmino ulje sadrži 40-50% zasićenih masnih kiselina, vrlo je stabilno te odlično i za prženje. Sadrži vitamina A i E, oko 10% linolnu kiselinu, antioksidanse sitosterole, skvalen i druge hvalevrijedne nutrijente. Radi njegove stabilnosti, u palminoj se masti pržiti može više puta. Ono je dobiveno ekstrakcijom plodova palme te se može se koristiti pri spravljanju slatkih i slanih jela.

 

Malaysian Palm Oil Council 1Malaysian Palm Oil Council 2Malaysian Palm Oil Council 3Malaysian Palm Oil Council 4Malaysian Palm Oil Council 5

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location