Username *
Password *
Remember Me

Dani kruha u zagrebačkom Tehničkom muzeju počinju danas i traju sve do 30. listopada 2015, u terminima: od utorka do petka od 9 do 15 sati, subotom i nedjeljom od 9 do 13 sati, u trajanju oko 90 minuta. Cijena ulaznice je 15 kuna, što uključuje stručno vodstvo i materijal za radionicu. Edukativna akcija namijenjena je djeci predškolske i niže osnovnoškolske dobi.

Bread


Kruh ubrajamo među najstarije pripremanu hranu, a povijest kruha na neki način je i povijest civilizacije jer je kultiviranje žitarica omogućilo prijelaz iz lovačkog i nomadskog stila života ka poljoprivredi i formiranju naselja. - Kroz akciju ćemo proći povijesni put od nekoliko tisuća godina te upoznati razvoj alata i sprava za obradu zemlje, sijanje žitarica, razvoj mlinova za preradu žitarica u brašno i na kraju pretvaranje brašna u tijesto iz kojeg pečenjem nastaje KRUH. Kroz interaktivni pristup posjetitelji imaju priliku aktivno sudjelovati u akciji, posijati pšenicu, na ručnom žrvnju samljeti pšenicu i zamijesiti tijesto za kruh. Svi posjetitelji će kao uspomenu dobiti vrećicu s pšenicom – objavio je Tehnički muzej. Za sudjelovanje školskih i predškolskih skupina obavezna je prethodna najava, kako bi se osiguralo stručno vodstvo. Grupe mogu biti do 30 osoba.

IamBread

 

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location