Username *
Password *
Remember Me

Sve popularniji svjetski gastro trend upravo je kombiniranje pive s određenim slatkim i slanim delicijama, istaknuo je majstor pivar Wolfgang Lindell iz grupacije Carlsberg koji je danas u restoranu Muzeja za umjetnost i obrt održao malo predavanje, te predložio neke fine kombinacije. Na primjer - ako poželite tamnu čokoladu zaliti pivom, predlaže Tamni Pan, dok će slanoća mesa i sira voljeti okus već dulje vrijeme popularnog Zlatnog Pana.

                                                  Pan-24

- Upravo zbog velike raznolikosti okusa, mirisa i aroma - izjavio je Lindell - pivo se jako dobro spaja s različitim vrstama hrane, a posljednjih godina raste trend kombiniranja različitih vrsta piva s receptima iz svih krajeva svijeta - . Pošto decilitar pive ima samo 43 kalorije, te je bogato vitaminom B6, kalijem, magnezijem i cinkom, možemo reći da je odličan partner finim receptima, te se jednako zanimljivo može kombinirati s predjelima, glavnim jelima i desertima. No, ključan sastojak za gastro-užitak, kaže Lindell, upravo je kvaliteta piva koja mora biti napravljena po visokim standardima. Ti su standardi bili cilj i osnivača Carlsberga, Jacoba Christiana Jacobsena, još prije 160 godina, te se poštuju i danas, i to u svim njihovim pivovarama diljem svijeta.

 

Iva Sulentic i Wolfgang Lindell i Iva SulenticIva Šulentić i Wolfgang Lindell

 

Pan-19

 

Pan-22

 

Pan-23

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location