Soda bikarbona i ja na skoro 100 načina :)

Blog od u kategorija Beauty
  • Veličina slova: Veća Manja
  • Pregleda: 4342
  • Komentara: 7
  • Obavijesti me o novim sadržajima

Nakon što sam u  Lushu kupila tablete za pranje zuba od sode, znatiželja me potakla da googlam što sve taj bijeli prah još može, znala sam da je stručnjak za čišćenje i znala sam da izbijeljuje zube i to je ubiti bilo sve za što sam je ja koristila.


Nakon što sam saznala sve te stvari,odlučila sam ih isprobavati, kupila sam veliko pakiranje sode i krenula..... crnim slavima su vam napisana  tj, copipejstani dijelovi što sam pronašla na netu a zelenim/crvenim/plavim slovima vam pišem svoje dojmove ovisno o tome kako me dojmilo.
ah da ne zaboravim, cijena one plave kutijice od Podravke je oko 5kn, a ima i za kupiti  pakovanje od pola kile ili kile  za koje cijena varira ali neki prosjek je oko 30 kn.....








KOSA
  • Već znamo da u svakom šamponu, pjeni za kosu i regeneratoru ima i mnogo onih sastojaka koji su štetni. Želiš li smanjiti njihovo nakupljanje na vlasištu, pomiješaj šaku sode bikarbone sa šamponom i time operi kosu. 
Dok sam pripremala ovu mješavinu izgledalo mi je kao da pripremam blajh , mislim da je ipak previše šaka sode, drugi put ću staviti manje sode  jer mislim da će biti lakše pranje a jednako efikasno, čak mislim da ću stavljati žličicu sode u šampon prilikom svakog pranja, jer jednostavno tjeme se tako dobro opere kao neka vrsta pilinga, a kosa je mekana i sjaji se ...:)

  • Nemaš vremena za šamponiranje? Nemaš brige. Iskušaj suho pranje kose sodom. Pospi malo sode po kosi, zatim je raščešljaj te brzinski 'posuši' fenom za kosu.
Ovo neću ponoviti, kupovni šamponi za suho pranje su mi puno bolji....
  • Ako te muče ispucani vrhovi, soda bikarbona je dobra i za njih. Pomiješaj pola žličice sode s jednom šalicom tople vode te smjesu nanesi na kosu, a nakon toga isperi.
Nedavno sam se šišala pa i nemam baš ispucane vrhove tako da nisam idealna kandidatkinja za ovo testiranje....
Svejedno sam isprobala  i nisam primijetila ni poboljšanja ni pogoršanja..... morati ću ponoviti ovo testiranje i to nakon ljeta kada mi fatalna kombinacija za kosu sunce i more nanese štetu...do tada  se strpite:)
  • Soda je odlična i za čišćenje češljeva, četki i ostalih predmeta kojima održavaš kosu. Namoči ih u vodi u koju si stavila tri žlice sode. Nakon namakanja isperi i lagano očisti četkicom. 
Ovo djeluje,iako meni treba nešto što će ukloniti kosu koja se zapetljala oko iglica na četki, ali super se četkati kada znam da je četka čista iako je samo ja koristim pa tako i buhe da postoje jesu samo moje :) , inače u istu posudu ubacila sam i jedan kist za šminku, e to mi je bilo super jer se baš lijepo oprao i bio je mekan nakon ""kupanja"....


KOŽA
  • Soda se može koristiti za čišćenje lica. Pomiješaj na dlanu malo sode i sredstva za čišćenje lica koje inače koristiš te laganim, kružnim pokretima nanesi na kožu. Nakon toga isperi kako to inače činiš. Koža će postati znatno mekša. Također, neki ljudi kažu da im soda smanjuje crvenilo izazvano aknama. 
Crvenilo izazvano aknama nemam pa o tome ne mogu procjenjivati, ali da je koža mekša, mekša je... tako da ću ovo povremeno  ponavljati kao neku vrstu blagog pilinga....a i nekako na mentalno bazi( čvoknuta sam znam) imam osjećaj da sam se onako baš dobro oprala:):):):)

  • Soda je npr. odlična za grubu kože na petama. Pomiješaj tri dijela sode s jednim dijelom vode te utrljaj na pete.
Kakva bi ja to beauty blogerica bila da imam tvrdu kožu na petama???
Koža je definitivno nakon što namažete noge ovom mješavinom mekša, ali kako djeluje na tvrdu kožu ne znam, a da sam je testirala na nekome tko ima tvrdu kožu previše sam gadljiva...... Super stvar je ta da mi je soda skinula crvenilo od laka  na nožnim prstima.

  • Imaš li osjetljivu kožu kad se radi o uklanjanju dlačica brijanjem, soda može pomoći. U šalici vode razmuti jednu žlicu sode te nanesi na kožu nakon brijanja. Ovako se koža neće upaliti kao inače. Ovo je dobro sredstvo i za dečke koji imaju osjetljivu kožu.
 

Ovo ću prepustiti nekom pripadniku muškog roda da testira ja ulažem kviska:)
  • Dodajte pola šalice sode bikarbone u vodu za kupanje - koža će vam biti meka. 

Djeluje,mekana je...ovo slobodno probajte...ako sam dobro shvatila soda omekšava vodu i razgrađuje vodeni kamenac pa samim time voda postaje slična kišnici , a svi znamo kako nam kosa postane mekana na dodir kada pokisnemo...e takva će vam biti i koža od ove nazovim je kupke:)
 
  • Soda bikarbona se može koristiti kao efikasan deodorant - nanesite je pod pazuhe, uklonit će neugodan miris znoja.
Ovog testiranja sam se najviše bojala, jednostavno  sva druga se rade kod kuće i odmah se više manje vidi efekt, a za ovo, da bi testiranje bilo kako treba, trebala sam raditi stvari koje i inače radim sa kupovnim deodorantom , a to znači izaći među ljude....a što ako počnem smrditi??Hoću li i ja zbog sode bikarbone biti jedna od onih zbog kojih ljudi padaju u nesvjest u busu?? I svakakva takva pitanja su mi se motala po glavi...uglavnom ako se odlučite za ovo recept vam je tu,ah da prije nego vam kažem kako je bilo znajte da inače koristim Dove deodorante i oni su mi super, nakon tuširanja nanesem deodorant i tako izdržim 24 sata...ako ne nanesem deodorant smrdim nakon 2-3 sata, tako da bih za sebe rekla da se normalno znojim i normalno smrdim:)
 
Evo nakon testiranja mogu vam reći, djelujeali nije to za mene, jednostavno ja sam sebe svakih 15 minuta "snifala".... naučena sam na deodorante u spreju koji su krcati svim onim štetnim stvarima, i znam da nisu dobri, ali jednostavno ja sam se  sa ovim osjećala nesigurno....iako je izdržao 24 sata i nije bilo nikakvih iritacija...jednostavno nezgodno mi ga je nanositi i zbog navike nanošenja deodoranta u spreju i svoje lijenosti  ovo neću ponoviti.
 
 
NJEGA USNE ŠUPLJINE
 
  • Soda osvježava dah i izbjeljuje zube. Gurni četkicu u čašu u kojoj je rastopljena soda i time iščetkaj zube. Također možeš i četkicu na kojoj je pasta gurnuti u istu otopinu te tako oprati zube.
ovo sam i inače radila i prije, moja zubarica je jako protiv toga jer kaže da soda uništava zubnu caklinu, tako da nije za preporučiti jer zubi postaju osjetljivi na toplo hladne promjene .....ali da postaju bijeli postaju...da soda djeluje na bjelinu djeluje....ali pazimo na zdravlje pa rađe ne radimo to...ili ako već radimo neka bude rijetko i nakon toga operite zube nekom pastom koja štiti caklinu.

  • Za čistu četkicu – ostavi je da se preko noći namače u otopini sode i vode.
O ovome mislim isto kao i za četku za kosu, super je znati da je dezinficirano, ali da li stvarno je ili nije ja ne mogu reći jer nemam mikroskope i sva čuda tehnike kojima mogu to utvrditi

NOKTI
  • Malenu četkicu (ili staru četkicu za zube) namoči u vodi u kojoj je otopljena soda te prelazi preko noktiju. Ovako koža oko noktiju omekša i lakše ju je otkloniti. Također, nokti će postati čvršći.


ja sam ovdje primijetila jednu drugu stvar, primijetila sam da nokti koji su žučkasti od raznih lakova dobivaju opet svoju prirodnu boju, tako da sam ih ja nakon četkanja još držala u posudici sa vodom i sodom 2-3 minute, za to da kožica omekša i nisam nešto baš sigurna omekša koliko i omekša ako se ruke drže u posudi obične vode.





Koristite li i vi sodu u svrhu ljepote??
Hoćete li isprobati nešto od ovoga što sam podijelila sa vama??
Zadnja izmjena u
2

Ukupna ocjena (0)

0 od 5 zvjezdica

Komentiraj

ili komentiraj kao gost

0 / 5000 Ograničenje
Komentar ne može biti duži od 5000 znakova
.